“Дни на музиката в Балабановата къща” продължава със знакови концерти в три последователни дни

След бляскавото начало на МФ “Дни на музиката в Балабановата къща” с рецитал на световноизвестната оперна прима Красимира Стоянова, последван от концерт на знаменити барокови солисти, елитният форум продължава с три събития, посветени на различни линии в програмната му политика.

На 26 юни от 18.30 ч. в Малката базилика фестивалът ще почете 75-ата годишнина на НУМТИ “Добрин Петков” (едно от авторитетните учебни заведения в страната, с които МФ “Дни на музиката в Балабановата къща” си партнира изключително плодотворно вече цяло десетилетие) с клавирен рецитал на абитуриента Николай Маринов – един от най-изявените възпитаници на НУМТИ, вече приет за студент в Лондон от есента на 2020 г.

Фестивалът и фондация “Музикартисимо” години наред играят важна роля в професионалното израстване на Николай Маринов, чрез включването му като солист и камерен изпълнител в редица представителни концерти, майсторски класове, международни гастроли.

Талантливият пианист, ученик на именитатата педагожка Светлана Косева, е носител на Първа награда от множество национални и международни конкурси, сред които „Grand Prize Virtuoso” – Лондон, „Николай Рубинщайн“ – Париж, „Моцарт“ в Рим, „Simone Delbert- Fevrier” в Ница, двукратен лауреат на „American Protege” – Ню Йорк и много други. Изявявал се е в концертни програми на сцените на Карнеги хол – Ню Йорк, Роял Албърт Хол – Лондон, Opéra de Bastille – Париж, свирил е като солист на Софийска филхармония, Пловдивска филхармония, Старозагорската опера, Сливенска филхармония, Round Rock Symphony orchestra – Тексас, Филхармонията на Барласина – Италия. Участвал е в майсторските класове на Дмитрий Башкиров, Итамар Голан, Джулиян Мартин, Борис Слутски, Джейсън Куак и др. Николай Маринов е трикратен носител на Наградата на Министерство на културата, присъждана за високи творчески постижения.

Всичко за останалите музикални изненади в рамките на фестивала вижте в Капана.бг.

Билети за концертите в мрежата на Ивентим.бг и на място в залите един час преди събитията.

Фестивалът се провежда в съгласие с всички действащи противоепидемични мерки на Министерство на здравеопазването на РБългария към момента на събитията.

Exit mobile version