Дрогиран мъж удря лекар, от спешен екип дошъл да му окаже помощ

Животното бил незабавно задържан. По пътя за ареста успял да нанесе удар и на придружаващия го полицай, въпреки белезниците

В ареста на Пето  РУ задържаха дрогиран мъж, стар познайник на полицията, посегнал на докторка от спешна помощ и полицейски служител.

В 17.15 на 27 февруари на телефон 112 в районното управление е получен сигнал, че на земята в междублоковото пространство  между бр 196 и детска градина „Едгар Бороу“, седи мъж, във видимо неадекватно състояние и отправя заплахи към минувачите. Пристигналият автопатрул установил самоличността на мъжа. Той е на 39 години и е стар познайник на полицията, с множество криминални прояви.

На място пристигнал и екип на Спешна медицинска помощ. При опит да му бъде извършен преглед, мъжът започнал да се държи агресивно и нанесъл удар с юмрук в лицето на лекарката от екипа.

Мъжът, известен с прякора Животното бил незабавно задържан и отведен в ареста. В сградата на районното управление, въпреки поставените белезници, задържаният нанесъл удар с ръцете си в областта на челюстта на съпровождащия го полицейски служител.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 131 ал 2 от НК. Случаят е докладван на Районна прокуратура Пловдив.

Exit mobile version