Николай Киров, кандидат за районен кмет на „Източен“: Ще наложим ред и сигурност в района

Николай Киров, кандидат за кмет на район „Източен“ от Съюз за Пловдив

Как може да се промени район „Източен“ при едно добро управление на града?

Познавам много добре проблемите на района и знам какво мога да направя. Дългогодишната ми служба като офицер в МВР ми е дала дисциплина, отговорност и силно развито чувство за справедливост.

Голямото предизвикателство в „Източен“ е липсата на сигурност в някои негови части. Задължително е изграждането на видеонаблюдение на рисковите зони, което да има директна връзка с местното районно управление на МВР. Създаването на пешеходни патрули, които да вдъхват респект и чувство за сигурност у хората.

В квартал „Изгрев“ постоянен проблем е шумът, високите децибели на музиката при сватби и други празненства. Ние ще наложим ограничения в часовия диапазон, в който това се случва, както и в силата на звука и шума. Това ще бъде направено категорично, за да се осигури спокойствието на останалите жители на квартала.

С много малко усилия и най-вече загриженост кварталите „Гладно поле“ и „Каменица“ могат да станат най-добрите квартали за живеене с повече зеленина, почистени паркове и междублокови пространства, кътове за отдих и нови детски площадки.-

– Г-н Киров, вие се кандидатирате за кмет на район ”Източен”. Какви качества са нужни, за да сте успешен на този пост?

Управлението ще е успешно, когато кметът е готов винаги да съдейства на всеки гражданин, когато взима решенията заедно с хората, а не в кабинета. Кметът трябва да е готов да загърби собственото си его, както и политическия си комфорт, за да запази обществения интерес. Аз съм готов на това. Мисля, че мога да комуникирам добре с колегите си и да се отнасям с уважение към тях. Познавам изцяло състоянието на района – инфраструктура, социални услуги, проблеми.

Тежък район ли е „Източен“?

Нито един район не е лек. Всеки си има своите сериозни проблеми за решаване. Както на много места в Пловдив и във всеки микрорайон в „Източен“ инфраструктурата е лоша. Междублоковите пространства, парковите зони, тесните и малки улички са в окаяно състояние. Хората се радват на аварийни кръпки там, където всъщност са наложителни големи ремонти с цялостна подмяна на настилката. В квартал „Гладно поле“ трябва да бъде решен проблемът с Центъра за временно настаняване на бездомни хора, който създава големи проблеми за квартала, но това е от правомощията на кмета на Пловдив, а не на районния кмет и надявам се заедно с адв. Каназирева заедно да го решим. В кв. „Каменица“ улиците „Славянска“ и „Богомил“, чиято настилка е от павета, не е профилактирана с години и вече е настъпил моментът. За паркирането предвиждам проектиране и изграждане на паркоместа тип „джобове“, след изготвяне на подробен анализ на инфраструктурата в района, и където тротоарите и улиците позволяват, но задължително пред търговските обекти, за да отпушат булевардите.

Какво първо ще направите, ако спечелите?

Първото нещо, което ще направя е да покажа на хората, че вече имат човек, който ще работи за решаването на всички проблеми, независимо от това с коя институция трябва да се боря. Първо ще сформирам екипа, ще направя срещи с хората във всеки един микрорайон и ще изготвя краткосрочна и дългосрочна програма за работа с ясни срокове.

 

Exit mobile version