Ние, гражданите – изненадата за всички на местните избори

Без никаква кампания извън интернет и с напълно неизвестни кандидати, структурата вкара един съветник в Общинския съвет

Георги Величков е напълно непознатото име за всички в новия Общински съвет в Пловдив. Той влиза с 2205 гласа, точно на ръба за влизане в местния парламент, от квотата на формация „Ние, гражданите“.

Резултатът е изненадващ за всички, тъй като структурата е напълно непозната за всички. Коалицията не направи каквато и да е публична кампания, като единствената обществено достъпна информация за тях е през малка фейсбук група с едва няколко хиляди члена.

Самият Георги Величков се е занимавал с различен бизнес и известно време с футбол. Кампанията си води с няколко клипа в споменатата фейсбук група, харесвани от по 30-40 души. Изглежда коалицията е постигнала много добра работа „на терен“, тъй като въпреки публичната си анонимност, е събрала над 2000 гласа.

Какви ще са нагласите и каква политика ще водят е твърде рано да се каже.

Самата структура всъщност изглежда доста силна и със сериозен финансов – или поне организационен – гръб. Те имат кандидати на много места, като в други градове също влизат в местната власт. В София и Варна коалицията не събира достатъчно за общински съветници, макар и да са се явили и да имат известен брой гласове.

Структура с подобно име (Местна коалиция Ние, гражданите) събира сериозните 3,29% в Бургас, където е шеста партия, с почти равен брой гласове с „Демократична България“.

Exit mobile version