273,5 милиона лева е проектобюджетът на Пловдив за 2018-та

45 милиона са планирани за капиталови разходи

273 511 703 лв. е проектобюджетът на Пловдив за 2018 г. Той бе публикуван на сайта на общината вчера, като финансовата рамка ще започне да се коментира с началото на Нова година, а на 12 януари е предвидено обществено обсъждане. Предварителните разчети не оправдават очакванията на кмета Иван Тотев, който преди около две седмици заяви, че очаква за първи път финансовата рамка на града да мине 300 милиона лева. В проектната сума обаче не включен преходният остатък от тази година.

По традиция най-много средства ще отидат за образование- близо 110 милиона лева. 15 милиона са заделени за здравеопазване, а близо 22 милиона лева са за култура и спорт.  За „Жилищно строителство, благоустройство, комунално стопанство и опазване на околната среда” догодина ще бъдат осигурени  78 633 625 лв. Интерес предизвикват планираните близо половин милион лева за командировки на представителите на администрацията в чужбина.

Близо 45 милиона лева се очаква да бъдат капиталовите разходи догодина. С тях ще се довършат ремонтите по големите булеварди, ще започнат и нови. Ще стартира реконструкцията на Голямоконарско шосе, за която са планирани 1 милион лева. 2,5 милиона са заделени за нова сграда на галерията на Гладстон, а с 600 хиляди ще се ремонтира стадион Пловдив.

Exit mobile version