2019 балона литват над Пловдив в събота

Празнуваме титлата Европейска столица на културата под един покрив

2019 балона ще бъдат пуснати от фонтана пред общината в небето над Пловдив по повод официалното обявяване на града ни за Европейска столица на културата 2019. Зрелището ще е част от гигантската празнична програма „Пловдив под един покрив” тази събота. Основната цел на събитието е да обедини пловдивчани  в общоградски празник с мотото „Заедно”. Градът буквално ще ври и кипи от сутринта, до късно вечерта. Десетки събития, много артисти на различни открити и закрити пространства, ще създадат изключително празнично настроение.

Ето и програмата:

Сцена на площад Стефан Стамболов:

 

Съпътстваща програма от  11:30 до 12.10 часа

 

Други съпътстващи събития:

 

Детска програма (10:00-18:00 – Виенски павилион в Цар-Симеоновата градина):

Доброволци ще четат приказки, като си предават книга от ръка на ръка по пътеката от Виенския павилион до Детски отдел на Народна библиотека „Иван Вазов“. В библиотеката Валентин Георгиев (директор на ИК „Хермес“) ще запазнае децата с това как се подготвя и издава една книга (11.00 часа). През цялото това време желаещите деца и родители ще могат да разгледат и да се запознаят с фонда на Детския отдел.

Всички работилници са без такса за участие.

 

Паралелни събития:

Участници: Антония Костова, Божидара Делчева, Емил Миразчиев, Иван Карев, Лора Пармакова, Любомир Хаджийски, Мартин Москов, Петя Миланова, Маргарита Попова, Мартина Вачева, Надя Генова, Павел Найденов, Рад Гюлеметов, Рангел Гидиков, Севдалина Кочевска, Джоел Нуру, Константин Папаризов, Соня Митова, Трифон Ташев

В двора на ГХГ (ул. „Съборна“ 14 А) ще бъде поставено специално подготвено платно, на което посетителите ще могат да рисуват. Ще имат възможността да получат помощ и от художник на място. Всеки месец платното ще бъде подновявано, след което всички платна ще бъдат изложени. – Пловдивчани рисуват заедно!

В периода 22-24 май, кв.Капана ще се превърне в територия на графичното изкуство. Във всяко едно артистично кътче в квартала ще можете да наблюдавате изложби, да се включите в демонстрации и уъркшопове, които ще ви запознаят с интересни графични техники. Форматът „Графики в Капана“ включва демонстрации на различни техники на графиката (не графичния дизайн а традиционната графика), като литография, офорт, суха игла, монотипия, висок печат, гравиране, изработване на клишета, рисуване с туш, молив, въглен, запознаване с щампарството, подвързване, графични техники, изложби, работилници, прожекции, лекции класически фото ретуш.

 

Локации:

Домъ на плочата Soul Searchin’- Домъ на плочата "Soul Searchin"

Галерия Point-Blank

Ателие Дърводелие

What A monstar

Котка и Мишка

Галерия Ластици

Our House

Hipster Hostel – Chill Out зона

Ателие 42

Ръкоделницата

GG Sisters

Ул. Георги Бенковски и Магура

Ул. Магура

Art Place Kapana

Ателие Муза

Ул. Братя Пулиеви

Sound Trap – Изложба – Иван Шопов + парти – Cooh и Ели (23 май)

The Craft Station

Trap Gallery

MBG Fashion Studio

Kanape Studio

Art Salon [Incubator]

Basquiat Wine and Art – Изложба

Rock Bar Download

Петното на Роршах

Exit mobile version