Успехът на една пловдивска фирма, която се нарежда срез лидер на пазара за маркови парфюми

Наближава Коледа и с нея идват и коледните подаръци. Днес хората започват да купуват такива много по-рано през декември, вероятно с надежда да избегнат дългите опашки и неизбежното чакане през дните преди празниците. Освен това така те имат възможност за избор сред повече продукти, тъй като рафтовете бързо биват изпразнени в предпразничните дни. Но все пак остава въпросът какво да купим на близките си за Коледа. Един лесен избор би бил марковият парфюм, тъй като той е по-евтин подарък, ако го сравним с високите цени на марковите часовници или мобилните устройства като таблети и телефони. Ала откъде да си купите такъв?
Днес ще ви разкажем за фирма Венера Козметикс, която предлага парфюми на известни световни марки и то на много достъпни цени.

Началото на 90-те години едно семейство от Пловдив решава да постави началото на своя собствена семейна компания, отваряйки малко магазинче на централната улица „Капитан Райчо“ с име „Венера Козметикс“. От 1995 година бизнесът им започва да се разширява. Семейството започна да продава на едро и да се развива с дистрибуция на козметика. От 1998 година Венера Козметикс започва да дистрибутира продукти на световноизвестни марки катo Unilever, P&G и други, като същевременно става дистрибутор и на марките Гарниер и Лореал. През същата година в продуктовата гама на фирмата биват включени марковите парфюми – нещо не особено познато в този момент в България. След това Венера Козметикс продължава да се разраства и да прилага нововъденения в своето управление, за да доставя отлично качество на все повече клиенти.

През 2011 година стартира първият официален онлайн магазин на Венера Козметикс – fragrances.bg. След това семейството се насочва към разрастване на дигиталния пазар, което постигат чрез използване на алтернативни методи за реклама и различни инструменти от инструментариума на дигиталния маркетинг. През същата година, в която е създаден онлайн магазинът, Венера Козметикс започва да премества своя фокус изключително върху марковите парфюми, като поставя началото на специализацията си в тази област.

Онлайн продажбите в онлайн магазина на фирмата се увеличават с всяка изминала година и това се дължи както на високия професионализъм на служителите на фирмата, така и на факта, че в България цените на марковите парфюми са доста конкурентни в сравнение с държавите в Западна Европа. За наближаващата Коледа Венера Козметикс също ще предложи голям избор от близо 2500 различни модела маркови парфюми.

Венера Козметикс днес е един от утвърдените парфюмерии в Пловдив и със своя 25-годишен опит предлага на клиентите си отлично професионално обслужване, съчетано с възможно най-ниските в Европа цени на продукти с гарантирано качество и 100% оригиналност. Фирмата цели да предостави на своите потребители удивителни ухания на изключително достъпни цени. Тя продължава да се разраства, благодарение на отличната стратегия в областта на маркетинга, която прилага, и днес развива собствен блог и дори своя собствена книга „Парфюмите от А до Я“, която можете да намерите безплатно онлайн.

Днес fragnances.bg, е не само един от лидерите в българското онлайн пространство, но и намира своето място на световния пазар. Той е преведен изцяло на английски, а освен това са създадени онлайн магазини за Гърция, Румъния и Европа, в които могат да пазаруват клиенти от целия свят. Това дълго, но чудесно пътешествие на Венера Козметикс е отличен пример за всеки бизнес – как с упорство, труд и предлагане на висококачествени продукти, всяка малка фирма може да пробие на пазара и да се нареди сред лидерите в своята ниша.

Exit mobile version