Млади таланти търсят подкрепа, за да участват в международен фолклорен конкурс в Париж

Талантливите изпълнители от Ансамбъл „Тракийска младост” при СУ „Любен Каравелов” Пловдив търсят подкрепа за участие в Международен конкурс за фолклор „Звездите на Париж” през март догодина. Те ще бъдат посланици на българския фолклор във френската столица, но имат нужда от средства. Те ще бъдат набирани с голям благотворителен коледен концерт, който се организира от училищното настоятелство и ръководството на СУ”Любен Каравелов”. В събитието ще вземат участие над  150 ученици от 8 до 18 години, инструменталисти, певици, танцьори. Той ще се състои на 17 декември, вторник, от 18ч. в Дома на културата.

„ Желаем нашата кампания да достигне до максимален брой хора, ценящи българския фолклор, които ще ни подкрепят в амбицията ни българските деца да покажат таланта си и уникалния ни фолклор пред света”, обръщат се към пловдивчани от ансамбъл „Тракийска младост”. Като уточняват, че пред входа ще има кутия за събиране на дарения.

Изпълнителите от ансамбъла са носители на  много първи награди от престижни национални и международни конкурси и фестивали. Последните 4 години са лауреати  на Международен детски конкурс „Млади таланти” в София и печелят голямата наградата на журито; носители са на медали и дипломи от престижни международни фолклорни фестивали във Виена, Будва, Дурас и  Рим. Ансамбъл „Тракийска младост” през м. декември 2017г. бе поканен от Българския културен институт да представи на престижна сцена в центъра на Прага българския фолклор и анонсира Пловдив-Европейска столица на културата -2018г. През 2017г. и 2018г. група ученици бяха избрани да представят Пловдив и областта в  Пекин и  Шенжен  в Китай.

17-ият Международен конкурс за фолклор, танци и музика „ETOILES DE PARIS / ЗВЕЗДИТЕ НА ПАРИЖ”, на който са поканени през март, е престижно културно събитие, което се провежда от 26 – 29 Март 2020 в Париж Франция.

За членове на международното жури са поканени известни френски дейци на културата и изкуството. Главната задача на 17-ия Международен конкурс за фолклор, танци и музика „ETOILES DE PARIS / ЗВЕЗДИТЕ НА ПАРИЖ” е откриването на нови таланти, предоставяне възможности за представянето им на сцена пред парижката публика, създаване на приятелски отношения, обмяна на опит и творчески постижения между участниците от различни краища на Европа и света, повишаване професионалното ниво и квалификацията на педагозите и ръководителите.

Участието в 17-ия Международен конкурс за фолклор, танци и музика „ETOILES DE PARIS / ЗВЕЗДИТЕ НА ПАРИЖ” дава възможност на участниците да се изявят в театрите на Париж пред компетентно жури и парижка публика. Организационният комитет връчва Дипломи за Лауреат I, II, III степен, за Носител на Гран При и медали, голяма купа или трофей.

Exit mobile version