„БЕЗ аварии“ два дни в Пловдив

Днес се откри в Пловдив първият по рода си форум на Виа Експо, който се фокусира върху иновациите за повече сигурност и безопасност на оборудване, съоръжения и сгради. Интересът към темата от страна на българската индустрия е значителен. Два дни БЕЗ аварии ще бъде място за полезна среща между лектори и изложители от 7 държави с представители на водещи компании.
Здравко Димитров, кмет на Община Пловдив, изпрати поздравителен адрес към делегатите с пожелание за успешни контакти и реализиране на бъдещи съвместни проекти. Конференцията беше открита от Добрина Проданова – председател на Търговско-промишлена камара Пловдив, инж. Атанас Ангелов – председател на УС на Българската асоциация на архитектите и инженерите – консултанти, и Йоханес Ван Селм – съветник към Италианската организация за индустриална поддръжка и към Европейската федерация на националните асоциации за индустриална поддръжка. Всички те отправиха вълнуващи призиви за прилагане и осмисляне на ползите от превантивни мерки.
„Виждайки във ваше лице елита на индустрията, сме спокойни, че ще имаме едно по-безаварийно бъдеще“ – обърна се към участниците Таня Булдеева от Виа Експо.
Форумът ще продължи до 15-ти ноември. Организаторите ви канят да посетите изложбената зона, която е със свободен достъп. Посещението е отлична възможност за запознаване с иновативни решения за сигурност, безопасност, видеонаблюдение, укрепване на сгради и съоръжения, апаратура за измерване и наблюдение на гранични стойности и отклонения, лични предпазни средства, мониторинг на качеството на ел. енергията и непрекъсваемо захранване, интерком системи и евакуационно оповестяване. Интерес предизвиква софтуер с елементи на изкуствен интелект – той управлява множество системи и минимизира възможността за човешка грешка. Акцент са електрически задвижки и защитни блокиращи системи, които предотвратяват ненужни разливи.
Сред темите в конферентната програма са инфрачервена термография, животоспасяваща техника, финансиране на проекти, сертифициране на продукти за безопасност.
„БЕЗ аварии“ е насочена към широк спектър производства. Ако искате да постигнете едно по-високо ниво на безопасност и конкурентност, заповядайте на форума. Работното време е от 10.00 – 18.00 (14 ноември), 9.30 – 15.00 (15 ноември), Гранд Хотел Пловдив.
За повече информация: www.viaexpo.com
Exit mobile version