На 17 април отбелязваме Световния ден на Хемофилията

Станаха ясни точните маршрути за Велопоход „Заедно“ на 21 април

Тази сряда, 17 април, Българската асоциация по хемофилия отбелязва Световния ден на хемофилията с кръгла маса на тема „„Амбулаторна процедура 38 – Възможности и предизвикателства“, свързана с условията за заплащане и прилагане в лечебните заведения на лекарствени продукти при живото застрашаващи кръвоизливи, спешни оперативни и инвазивни интервенции при пациенти с вродени нарушения на кръвосъсирването.

А на 21 април 2019 Асоциацията за 4-та поредна година кани всички да се включат във Велопоход „Заедно“ в подкрепа на хората с хемофилия. Социално-спортното събитие стартира точно в 11:00 ч. едновременно в 5-те най-големи града у нас – София, Пловдив, Варна, Бургас и Стара Загора. Походът в Пловдив тръгва в 11 часа от площад Съединение и продължава по следния маршрут: ул. Стефка Николова – бул. „Марица- Юг“ – Гребна база. Финал: Гребна База – Алеята пред залата на УХТ.

За четвърта поредна година Асоциацията организира Велопоход „Заедно“ в подкрепа на хората, страдащи от това сериозно социално значимо заболяване. С тазгодишното послание „Движението е промяна“ Асоциацията призовава всеки един от нас да бъде двигател на позитивната промяна. Нашата мисия е да продължаваме да се движим ЗАЕДНО, надграждайки с нови сили и знания постигнатото до тук. Да споделяме информация и знание, да мотивираме публичния сектор и здравните институции да бъдат партньори в създаването на по-благоприятна среда с достъп до необходимите лекарства и съвременни методи за лечение на пациентите с хемофилия.

Exit mobile version