Звездите на Western Balkans Band вече са на път за Пловдив

Невероятната Gipsy Song на Влатко Стефановски ще прозвучи от сцената на Античен театър Пловдив

Световноизвестните музиканти от Western Balkans Band BG, които ще изнесат концерт в Античен театър Пловдив, вече пътуват за града под тепетата. Влатко Стефановски, кирара и вокал (Северна Македония), Теодосий Спасов, кавал, тромпет и вокал (България), Васил Хаджиманов, клавиши (Сърбия), Амар Чешляр, барабани (Босна и Херцеговина), Йелена Йовович, вокал – Черна гора и Дритан Хекурани,  бас китара (Албания) ще прекарат 3 дни в Пловдив. Въпреки натоварената им програма и професионалните им ангажименти, те ще оделят време, за да посетят забележителностите на стария град, както и да се насладят на уникалната атмосфера на новия град.

Концертът на групата е на 01 юни от 20:00 часа в Античен театър Пловдив.

Шестимата виртуозни музиканти, обединени от идеята за общите корени на своята история и култура, ще разкрият по оригинален начин виталността, емоционалния заряд и магията на балканската музика.

Те ще изпълнят свои авторски парчета, сред които невероятната Gipsy Song на Влатко Стефановски. Специално за концерта в Пловдив най-младия музикант от Western Balkans Band BG – бас китаристът от Албания Дритан Хекурани е написал пиеса, която ще прозвучи за първи път от сцената на Античния театър.

Изключителният професионализъм им и богат сценичен опит и техния уникален подход на смесване на стилове от традиционния балкански фолклор със западен, модерен музикален стил  гарантират незабравимо изживяване.

Концертът  е част от Пловдив 2019 – Европейска столица на културата.

Повече информация за концерта  ще намерите на Фейсбук страницата: https://www.facebook.com/WesternBalkansBandBG/

Билети – в мрежата на Eventim.

Exit mobile version