1000 лева премия за победителя на Обиколката на България

Седемкратният републикански шампион по колоездене на писта Иво Стефанов ще даде 1000 лева парична премия на колоездача, който първи пресече линията на 90 000-ния км. от създаването на Обиколката на България на 27 август.

Юбилейният километър се пада в Саранци, a линията ще бъде точно пред кметството и „Парк Секвоя“. Всички фенове на спорта и силните емоции ще се съберат там точно в 10, 10 часа, за да посрещнат и аплодират 120-те участници от 22 отбора от цял свят.

Колоездачът, който в неделя първи ще пресече линията на 90-хилядния километър, ще получи паричната премия лично от колоездачния шампион и бизнесмен, по време на финала на първия етап в град Пирдоп.

Обиколката на България е едно от първите и най-мащабните състезания в Европа и четвъртата най-стара в света. Тя стартира през 1924 година, а догодина ще бъде отбелязана 100-годишнина от създаването й. Надпреварата ще стартира в София, като състезателите трябва да изминат впечатляващите 705 километра. Организатор на прочутото съревнование е Българската федерация по колоездене.

Снимка: 90-хилядният километър от създаването на колоездачната обиколка на България се пада в село Саранци.

Exit mobile version