Ще разклати ли Богомил Грозев мнозинството в местния парламент

ОбС решава дали да се организира конкурс за директор на „Старинен Пловдив” тази седмица, много вероятно е групата на ГЕРБ да подкрепи предложението на съветници от опозицията  

Общински съвет ще реши дали да се проведе конкурс за директор на ОИ „Старинен Пловдив” на сесията си тази седмица. Последната точка от дневния ред е именно предложението на старейшините от Демократична България и независимите Слави Георгиев и Костадин Гаров да се организира конкурсна процедура на ръководител на общинския институт. Те са категорични, че с директното назначаване на Богомил Грозев кметът е нарушил закона.

Интересното в случая са ясните индикации, които идват от ГЕРБ, че групата на партията може и да подкрепи предложението на опозицията. За значителната  вероятност това да се случи загатна областният координатор на ГЕРБ и бивш кмет Иван Тотев. Преди седмица пред Под тепето той отбеляза, че въпреки липсата на конкурс при назначаването на  Амелия Гешева и Йордан Илиев за директори на ОИ „Старинен Пловдив“, те са били успешни ръководители.

„Тук в случая става дума за нещо друго – предизборните обещания за конкурсно начало и фактът, че това бе една от основните критики към предишния мандат. Длъжността директор на културен институт е задължително конкурсна по закон”, коментира Тотев преди седмица.

Exit mobile version