Шофьорът, блъснал барабаниста на групата „Нещо цветно“, излезе от ареста

Определиха му мярка парична гаранция в размер на 2000 лева

Според прокуратурата 52-годишният Сашо Димитров не се е движел с превишена скорост

След изтичане на 24-часовия арест на шофьора, блъснал барабаниста на групата „Нещо цветно“ в центъра на Пловдив в неделя срещу понеделник през нощта, съдът му определи мярка за неотклонение „парична гранация“ в размер на 2000 лева.

Припомняме, че на кръстовището между бул. „Руски“ и бул. „Шести септември“  лек автомобил „Ситроен“ преминал на червен сигнал на светофара и блъснал 34-годишен пешеходец Велко Илиев, който издъхнал на място на 16.06.2019-а година в 23,30 часа. С полицейска заповед за едно денонощие е задържан 52-годишният водач на колата Сашо Димитров.

Тогава от пресцентъра на ОД на МВР – Пловдив съобщиха, че пробите на водача за употреба на алкохол и наркотични вещества са отрицателни. По случая е образувано досъдебно производство във Второ РУ. Действията по изясняване на причините и обстоятелствата около катастрофата продължават под наблюдение на Окръжната прокуратура.

Днес стана ясно, че шофьорът на Ситроена нямал предишни нарушения. Също така няма данни Димитров да се е движил и с превишена скорост, според прокуратурата.

На този етап няма данни кой от двамата е минал на червено, изчаква се циклограмата на светофара, за да се направи категорично заключение.

Снощи десетки приятели на загиналия бдяха часове наред на лобното му място.

Exit mobile version