Чешмичката на Ядрото не работи пак

Само няколко часа след поредния ремонт 

Ивелина Василева

Чешмичката в сърцето на Капана не работи и след поредния ремонт от страна на ОП „Градини и паркове“. От предприятието се похвалиха днес, че е монтиран нов скъпо струващ бутон за регулиране на водата. В момента той отказва да функционира и водата тече безспирно. Проблемите с чешмата до Ядрото в квартала са от месеци. Водата или денонощно блика и образува локва, или от нея и капка не капва, а минувачите се заблуждават и остават жадни в морните жеги.


Екипът ни направи клипче, което показва, че бутонът не работи, а видеото бе изпратено към един от инженерите на ВиК и шефът на ОП „Градини и паркове“  Стоян Алексиев. Те не могли да повярват, че се е задал отново проблем с най-ремонтираната чешма в града. Този път причината не е вандалска намеса, а обещанието е, че в понеделник отново ще бъде изпратен екип, който да провери проблема.


Собствениците на бизнес покрай чешмата разказват, че днес следобед са дошли майстори на ВиК, спрели са водата, монтирали са новия бутон, след това са пуснали водата и не могли да я спрат. Когато били попитани дали така ще оставят нещата, майсторите отговорили с вдигане на рамене, че им е наредено само да сложат новата част.

„Разхищава се вода. Не само, че не е добре за околната среда, ами и ние, пловдивчани плащаме тази вода“, коментират от Капана. 

 

Exit mobile version