Фермер от пловдивското село Болярино прегази крадец

60-годишният мъж, подгонил крадците с товарен камион, е арестуван за причиняване на смърт при умишлено пътнотранспортно произшествие

Кипърски гражданин, който притежава кравеферма в пловдивското село Болярино, община Раковски, е прегазил крадец, влязъл през нощта в имота му. 60-годишният мъж, подгонил крадците с товарен камион, е арестуван за причиняване на смърт при умишлено пътнотранспортно произшествие. Това съобщиха от Пловдивската окръжна прокуратура.

В съобщението се казва още, че Димитракис Пирилис в нощта на събота -11 май, срещу неделя-12 май, при управление на товарен автомобил от марката „Форд Рейнджър“, нарушил правилата за движение, като вследствие на пътнотранспортно произшествие умишлено е причинил смърт на 30-годишния Петър Гаджанов – престъпление по чл. 342 ал. 3 буква „В“ във вр. чл. 342 ал.1 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че около полунощ на горепосочената дата, в землището на с. Болярино, обл. Пловдив, трима мъже от с. Белозем, при опит за извършване на кражба на люцерна или на селскостопански животни от фермата, били забелязани от собственика. След като ги видял, той се качил в автомобила си и ги подгонил, като в този момент тримата мъже се разбягали в различни посоки. На около 600 метра от фермата, обвиняемият Димитракис Пирилис е успял да застигне единия от тях – Петър Гадажанов, като го блъснал с автомобила си.

Пострадалият е починал вследствие на нараняванията при пътнотранспортното произшествие.

Обвиняемият кипърец е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура-Пловдив.

Съселяни на Пирилис споделят, че живее от десетина години в Болярино. Бизнесменът инвестирал в стари и изоставени къщи в селото. По думите им той ги ремонтирал, за да настанява в тях работниците от фермата си. Според жители на Болярино, земите на фермера често били обект на кражби, които не са разкрити до момента. Преди три години домът му бил подпален и изгорял, разказват в селото.

В Белозем пък, откъдето е жертвата, се вайкат, че ромът Петър имал съпруга и 8-месечно бебе и чакал друго.

Разследването по случая продължава.

 

Exit mobile version