Училище в Кючука и училище в Одрин се побратимяват

От СУ „Братя Миладинови“ ще гостуват в СУ „Ататюрк“ в Деня на будителите

Соня Попова

Пловдивското средно училище „Братя Миладинови“ в квартал Кючюк Париж и одринското Средно училище „Ататюрк“  се по побратимяват. Това сатана ясно след посещението на  заместник директора на областната дирекция „ Образование“ в Одрин Джемал Туран в школото в район „Южен“ във вторник.

Дългогодишният учител по история от южната ни съседка от 3 години е зам. шеф на образованието в граничния Одрин и дойде специално да поздрави ръководството на училището и да поднови поканата за гостуването им  в Одрин. Със съдействието на генералния  турския консул под тепетата Хюсеин Ергани бяха създадени контакти между двете училища, които са подкрепени и на ниво Областни управи. Туран беше включен в делегацията на Одринския валия, която посети вчера Пловдив и подписа протокол за приятелство с областния управител на Област Пловдив Здравко Димитров.

Ръководството и колектива на СУ „Братя Миладинови“ ще посетят СУ „Ататюрк“ на 1 ноември – Деня на будителите. Предвижда да се подписване на протокол за сътрудничество в областта на образованието, обмен на учителски идеи, съвместни проекти и взаимно опознаване на двете култури.

Exit mobile version