Ромите, които запалиха напрежението във Войводиново, с условни присъди

Братята Пакетови, пребили командос на Богоявление, се споразумяха с Прокуратурата

Пускат ги от ареста още днес

Соня Попова

Ромите, които пребиха 33-годишния военнослужещ Валентин Димов на Богоявление и запалиха етническо напрежение във Войводиново, днес излизат от ареста.

Припомняме, че братята Борис, на 17 години и Асен, на 21, Пакетови бяха привлечени като обвиняеми за причинена средна телесна повреда на пострадалото лице по хулигански подбуди, изразяваща се в счупване на дясната ябълчна кост, счупване дъгата на същата кост, довело до счупване на челюст, което е довело до трайно затрудняване на дъвченето и говоренето – престъпление по чл. 131 ал.1 т.12 вр. с чл. 129 ал.2 вр. с чл. 129 ал.2 вр. с ал.1 вр. с чл. 20 ал.2 вр. с ал.1 от НК, а за Борис П. и във вр. с чл. 63 ал.1 т. 3. Ицидентът е станал на главен път, след направена забележка от страна на пострадалия при внезапното  им излизане на пътното платно.

Районен съд-Пловдив днес одобри споразумение между тях и Прокуратурата, с което те получиха минимални присъди. По-малкия брат Борис получи една година условно и 3 години изпитателен срок, а по-големия Асен Пакетов – 3 години условно с 5 години изпитателен срок.По време на изпитателния срок Асен и Борис ще са с пробационна мярка „Задължителни периодични срещи с пробационен служител“.

Съдът зачете, че двамата имат чисто съдебно минало. Присъдата влиза в сила веднага и двамата ще бъдат освободени от ареста днес. В решението се отбелязва, че така определеният изпитателен срок и за двете осъдени лица, както и наложената пробационна мярка „задължителни периодични срещи с пробационен служител“ са в максимално предвидените предели в Наказателния кодекс.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Exit mobile version