Пуснаха заявка за 500 000 маски и ръкавици, необходими за територията на цялата област

Дарение от 5 хиляди маски е дошло в областната управа, 500 от тях отиват за Старческия дом

Днес е взета една проба на пациент със съмнения за коронавирус и още 18 проби на хора, които се лекуват от бронхопневмония, съобщи шефката на РЗИ д-р Ваня Танчева- Манчева

Няма основания за тревога относно ситуацията с коронавируса у нас. Зад това се обединиха всички участници в днешната работна среща в областната управа, в която участваха кметовете на общини в областта, шестимата районни кметове на Пловдив, зам.-кметът Тодор Чонов и шефката на РЗИ д-р Ваня Танчева- Манчева.

Дани Каназирева съобщи, че в институцията днес е пристигнало дарение от 3 хиляди маски. Взето е решение 2500 от тях да бъдат предоставени на служителите в сектор „Миграция и български документи за самоличност”, тъй като те имат досег с хора, които пътуват в чужбина или са чужденци. Други 500 броя ще бъдат предоставени на Старческия дом.

Работната група днес е изготвила заявка за 500 хиляди маски и ръкавици, които са нужни за територията на цялата област и по думите на Каназирева това е количество, необходимо за 1 месец напред. Към заявката има и защитни облекла, които ще бъдат само и единствено за медицинските лица и служителите, които се занимават с транспорт на хора, за които има съмнения за коронавирус.

Днес е пусната официалната заповед на РЗИ за удължаването на грипната ваканция до петък включително. Изпратени са писма до всички детски и учебни заведени на територията на областта за допълнителна дезинфекция.

„Днес е взета една проба на пациент със съмнения за коронавирус и още 18 проби на хора, които се лекуват от бронхопневмония. Изследванията ще бъдат правени в Стара Загора, а резултати ще има утре”, обяви д-р Ваня Танчева- Манчева.

Exit mobile version