Полицията в Пловдив разкри убийство отпреди 5 години

36-годишен е арестуван за смъртта на 84-годишната Виолета Георгиева от Кючука

Иво Дернев

Полицията в Пловдив разкри извършителя на убийство, станало в началото на октомври 2014-а година.

На 5 октомври с.г. в дома ѝ е открита мъртва 84-годишната Виолета Георгиева на ул. „Трети март“ в пловдивския квартал Кючук Париж . Тя е намерена удушена, след като притеснени нейни съседи се обадили на семейството на възрастната жена, тъй като от нея нямало ни вест ни кост няколко дни. На място се отзовала дъщеря й, която попаднала на бездиханната си майка във всекидневната. По време на огледа се разбрало, че в апартамента е тършувано. Информацията, че има задържан по случая, бе съобщена на извънреден брифинг на ОД на МВР и Прокуратурата днес.

Още една смърт в изборния ден, този път насилствена.

Арестуван е Михаил Чинов, който в момента е на 36-години. Той е задържан преди дни след постъпване на оперативно значима информация, съобщи директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив  старши комисар Йордан Рогачев.

На извършителя са повдигнати обвинения.  След задържането му той е направил пълни самопризнания. Извършен е и следствен експеримент на местопрестъплението.

Арестуваният Михаил Чинов има предишни криминални прояви – кражба и притежание на наркотици, уточни Рогачев. По думите му, убийството е извършено заради кражба. Извършителят не е познавал жертвата и не е планирал престъплението предварително.

Чинов е почукал на произволно избрана врата. Възрастната жена му е отворила. Нахлувайки в жилището ѝ, той я удушава. Взима парите, които намира в дома на Виолета и изчезва, за да си купи наркотици.

По-късно се връща в апартамента ѝ остава там близо два дни, разкри ст.ком. Рогачев.

Exit mobile version