Пловдивската полиция и СДВР проверяват Аудито на митрополията за апарата на обзорното стъкло

Автомобилът в момента се намира извън територията на града

Предстои при завръщането му да бъде направен оглед, за да се изясни дали в действителност устройството на таблото е такова, което е предназначено за движение със специален режим,   както и поводът за поставянето му, съобщават от МВР

Пловдивската полиция и СДВР извършват паралелна проверка на Аудито на пловдивска митрополия, което се използва от Николай Пловдивски. Поводът е публикуваната в социалните мрежи снимка на автомобила,  на чието предно обзорно стъкло се вижда апарат, наподобяващ устройство на превозно средство със специален режим на движение. Новият директор на ОДМВР – Пловдив старши комисар Йордан Рогачев отговори на отправеното от Под тепето питане и ни уведоми, че проверката вече е започнала.

При нея се е установило, че автомобилът се използва от Пловдивска Света Митрополия, но в момента той се намира извън територията на града. „ Предстои при завръщането му да бъде направен оглед, за да се изясни дали в действителност устройството на таблото е такова, което е предназначено за движение със специален режим,   както и поводът за поставянето му”, информира ни старши комисар Рогачев.

Такава паралелна проверка ще бъде извършена по компетентност и от Столична дирекция на вътрешните работи, на чиято територия се твърди, че е направен снимковия материал.

От МВР припомнят, че съгласно чл. 34, ал. 3 от Закона за движение по пътищата специален режим на движение ползват моторните превозни средства на: Спешна медицинска помощ, Държавна агенция „Национална сигурност“, главните и областните дирекции на Министерството на вътрешните работи, Народно събрание, Национална служба за охрана, Главна дирекция „Охрана“ и Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ на Министерството на правосъдието, Бюрото по защита при главния прокурор, служба „Военна полиция“ към министъра на отбраната, военнополицейските формирования от Българската армия, други служби на Министерството на вътрешните работи, определени от министъра на вътрешните работи, Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, определени от изпълнителния директор за осъществяване на контрол, Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество при осъществяване на оперативно-издирвателна дейност, Националното тол управление при Агенция „Пътна инфраструктура“, определени от председателя на управителния съвет на агенцията, и структури на Държавната комисия по сигурността на информацията, определени от председателя на комисията.

Exit mobile version