Здравко Димитров: Пловдив още не е станал толкова богат град, за да се управлява от леви

Резултатът тази неделя ще е в пъти по-убедителен от миналата. ГЕРБ ще има нов мандат на управление с градоначалник и 6 районни кметове, прогнозира Зико

Иван Тотев: Резултатът на Здравко Димитров от първия тур е прекрасен и той ще го надгради на балотажа тази неделя

Иво Дернев

„ Резултатът тази неделя ще е в пъти по-убедителен от миналата. ГЕРБ ще има нов мандат на управление с градоначалник и 6 районни кметове. Няма да позволим Пловдив да се лута в политически експерименти”, заяви кандидатът за кмет Здравко Димитров на обща пресконференция в офиса на ГЕРБ с целия отбор на партията в местните избори.

„Отчитаме едни много добри резултати от първи тур. Пловдивчани ясно показаха, че този начин на управление трябва да продължи. Имаме 17 съветника в следващия общински съвет. Няма друга политическа партия, която дори на половина да се доближава до нашата група в местния парламент. Тя е ясен знак, че не може да има управление в града без ГЕРБ да участва в него. Нямаме кандидат за районен кмет, който да не е на балотаж с огромна преднина преди опонента си на първи тур. Имаме и избран кмет на район още в първи тур- Костадин Димитров. Резултатът на Здравко Димитров е прекрасен и той ще го надгради на балотажа тази неделя”, каза областният координатор на ГЕРБ и кмет на града Иван Тотев.

„Много благодаря на всички, които упражниха правото си на глас. Благодаря на тези, които ни подкрепиха. Благодаря на структурите на партията, на симпатизантите на ГЕРБ. Ще оправдаем тяхното доверие. Ние сме първа политическа сила. Имаме ясна визия за управлението, срещнахме се с много хора и се запознахме с много проблеми, които ще решим. Вижда се какво е направено, пловдивчани не са хора за подценяване. Гласувайте в неделя за бъдещето на Пловдив и за хората, които имат воля да надградят постигнатото”, обърна се към пловдивчани Здравко Димитров.

Големият победител от първия тур- кметът на район Тракия Костадин Димитров, благодари на всички, които са отишли до урните и подчерта, че ще работи за всеки един от тях, без значение как е гласувал. „Структурата в Тракия е готова за още една победа тази неделя”, подчерта Димитров.

Председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Александър Държиков заяви, че партията ще остане вярна на стила си и ще води позитивна кампания до края й. „Гражданите стават все по-мъдри. Те разбират от избори и от работа”, каза той.

Здравко Димитров пък заяви, че започват преговорите за подкрепа, но ограничи политическите сили, с които би си партнирал до дясно- центристки. „Всички, които споделят нашата програма, са добре дошли. Всички имаме добри намерения, нека ги споделят, а ние сме готови да работим заедно”, допълни той. На въпрос дали би приел подкрепата на Дани Каназирева след случилото се в неделя, той отговори, че би приел всяка подкрепа от център-дясно. „А и аз не съм сигурен какво точно се е случило в неделя”, каза Здравко Димитров.

Не скри, че е очаквал кандидатът на БСП на балотаж. „Славчо Атанасов трябва да се определи- десен или ляв политик е. Тъй като партията му е коалиционен партньор в управлението на страната, а той залага на левите послания в кампанията”, каза още той. И се зачуди как Атанасов си мисли, че може управлява с пет общински съветника, колкото вкараха в местния парламент НФСБ и ВМРО.

На днешната пресконференция кандидатът на ГЕРБ отново получи подкрепата на СДС за предстоящия втори тур в неделя. Препотвърдиха я спечелилият изборите от първи тур в Карлово Емил Кабаиванов, водачът на синята листа Тони Симидчиева и представители на националното ръководство на партията.

„Здравко Димитров е човекът, който може да свърши най-полезна работа за Пловдив и пловдивчани. Здравко Димитров ще бъде кмет на Пловдив и ние сме до него”, каза Емил Кабаиванов.

Главният секретар на СДС Илия Лазаров заяви, че листата на сините е със слаба електорална подкрепа в първия тур заради вътрешнопартийните проблеми в Пловдив. Които скоро ще бъдат решени. „В СДС тече период на заздравяване. Пловдивската структура дълго време беше окупирана по неправилен начин”, подчерта той.

„ Заставаме освен зад Здравко Димитров и зад всички кандидати за районни кметове на ГЕРБ на балотажа. Ние сме партньори за дълъг път”, каза Тони Симидчиева.

„Оптимист съм за бъдещето на това сътрудничество. Пловдив още не е станал толкова богат град, за да се управлява от леви”, каза на финал Здравко Димитров.

 

Exit mobile version