За 14 дни преасфалтират част от северното платно на бул. „Санкт Петербург“

Движението на автомобили е ограничено само в едната лента

Реконструкция на част от северното платно на бул. „Санкт Петербург“ от кръстовището с ул. „Лев Толстой“ до бул. „Източен“ стартира днес. Началото на ремонтните дейности бе дадено на място от заместник-кмета по строителство и инвестиции на  Община Пловдив Пламен Райчев и кмета на район „Източен“ Иван Стоянов.

Отсечката ще бъде преасфалтирана за 14 дни, увери Райчев. Тя е с площ приблизително 7000 кв. м. Проектът предвижда работата да бъде на етапи, за да не се затруднява движението в участъка. Движението на автомобили няма да се спира, а ще бъде ограничено само в едната лента.

Общата сума за изпълнението е 325 000 лева. Парите са осигурени по ОП „Региони в растеж“. Изпълнител на обекта е фирма „Пътинженеринг“. Дейностите са фрезоване и премахване на компрометираната настилка. Полагане на нов  асфалт. Ще бъде подменена тротоарната настилка и бордюрите на местата. Ще бъде обновена и маркировката, обясни зам.-кметът Пламен Райчев.

Пламен Райчев припомни, че има обявена обществена поръчка за изграждането и рехабилитирането на инфраструктура в кв. „Гладно поле“. Следващият участък, който се предвижда за ремонт, е този от ул. „Лев Толстой“ до бул. „Освобождение“. Все още не е избран изпълнител за този участък. Очаква се процедурата да приключи до края на лятото и да бъде извършен и този ремонт.  Предстои подмяна на настилката и на локалното платно на бул. „Цариградско шосе“ в района на т.н. гръцки блокове.

Чрез еврофинансиране по „Региони в растеж“ ще бъдат ремонтирани ул. „Лев Толстой“, ул. „Ген. Радко Димитриев“, ул. „Георги Странски“, ул. „Тодор Гатев“, ул. „Богомил“, която ще бъде с излаз на бул. „Санкт Петербург“. С пари от бюджета на района ще бъдат направени паркинг на ул. „Славянска“ 81, реконструкция на парк „Каменица“, ще се преобразят и междублоковите пространства, допълни районният кмет Иван Стоянов.

 

Exit mobile version