Градското и областното ръководство на БСП бойкотираха Корнелия Нинова

Председателят на социалистическата партия дойде в Пловдив за първи път от много време, за да участва в политическа дискусия

На събитието не присъстваха Георги Гергов, Красимир Трифонов и Николай Радев

Градското и областното ръководство на БСП бойкотираха партийно събитие, на което участва председателят на Столетницата Корнелия Нинова. Лидерът на социалистите дойде за участие в дискусия на клуб „Георги Кирков” в хотел „Марица”, но на събитието не присъства нито областният партиен шеф Георги Гергов, нито градският председател Красимир Трифонов, нито председателят на групата на червените в Общински съвет и бивш кандидат за кмет Николай Радев. В конферентната зала обаче присъстваха стотици редови членове на БСП, които съвсем скоро ще трябва да избират партийни ръководители. Те посрещнаха с аплодисменти Нинова, която идва

Тя отговори дипломатично на зададените й въпроси относно отношенията й с най-силния човек в партията в Пловдив и областта Георги Гергов, но отсъствието му само подсказа за силната вътрешна турбуленция, която тресе червените редици преди партийните избори. Появи се информация, че разгласата на срещата вътре в БСП е била избирателна, но модераторът на дискусията Иван Петков подчерта, че всички са били информирани.

„ Разгласяването на срещата е отговорност на другарите, които ме поканиха. Винаги, когато съм канена на  мероприятия, съм се отзовавала. Днес също се отзовах на поканата на пловдивски социалисти, които организираха това събитие. Не търсете интрига в това- поканили са ме, идвам”, обясни пред журналисти Корнелия Нинова.

„Всички са поканени. Нашият дискусионен клуб е изпратил покана към Градския съвет. Всеки един партиен член може да присъства днес“, подчерта Иван Петков- Бебето.

Очаквайте подробности!

Exit mobile version