Воля в Пловдив: Ние ще сме изненадата на тези избори

Партията на Марешки издигна инж. Никола Цветков за кмет на града

Водач на листата за общински съветници е Стефан Аксиев

Политическата партия на Веселин Марешки в Пловдив обяви, че влиза в кметската надпревара със свой кандидат и листа за общински съветници. На предстоящите избори Воля няма да участва с пълна листа, но включените в нея, са личности с доказани експертни качества, поясниха от централата под тепетата, където днес бе представена кандидатурата за кмет и съветници.

„Можем да имаме малко кандидати, но те ще са експерти и хора с авторитет в Пловдив. Също така, няма да се впуснем в битка за шестте района на града. Трудно се намират качествени хора, защото те бягат от политиката“, заяви водачът на листата Стефан Аксиев.

Партия Воля издига за кмет на Пловдив инж. Никола Цветков. Специалистът в областта на топлотехниката и бивш заместник-председател на Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране в България. Той е гражданската квота и досега не е бил ангажиран с нито един политически проект. Човек с широка експертиза в градоустройството,  единственият издигнат досега, така го представи Аксиев.

Самият кандидат–кмет определи за приоритет  в работата на екипа му „слабите места“ в упправлението на града, сред които чистотата на въздуха, инфраструктурата, образованието, здравеопазването и енергийната ефективност. По думите му властта не е самоцел. Цветков живее и работи в града, бизнесът и семейството му са тук.

„Целта е да помагам на хората и да решавам проблемите им. Проблемите в Пловдив са ясни на всички и програмите за това си приличат“, коментира инж. Никола Цветков.

Той подчерта, че за разлика от останалите партии, акцент за постигането на целите ще бъде експертният подход и ще разчита на хората, които искат да знаят и могат да мислят. Да помислят и да гласуват по съвест, подчерта той.

Стефан Аксиев издаде, че въпреки белите си коси кандидатът им за кмет всеки ден от години играе тенис. На журналистически въпрос как тълкува изказването на Иван Тотев, че двамата със Славчо Атанасов са като Надал и Федерер, инженерът демонстрира и свежо чувство за хумор.

„В случая аз ще се изкажа като Григор. Един ден и аз ще победя Федерер!“  

На представянето стана ясно, че Цветков трудно се е решил да влезе в политиката. Убедили го с думите: „Вие експертите винаги отказвате да работите за Пловдив, а после критикувате, че няма експерти в управлението.“

Водачът на листата Стефан Аксиев, който е експерт по вътрешна сигурност, обяви, че на изборите Воля ще разчита на знаещите и можещите граждани. Кампанията ще е нормална, позитивна и през медиите. По думите му добрият, честният, откровения и почтения човек има много повече шанс на тези избори и затова Воля ще е изненадата на местния вот през октомври. Самият той се представи като набор и съученик от Симеоново на премиера Бойко Борисов. Има над 31 години стаж като служител на ръководни длъжности в Полицията в Пловдив, която напуска по желание преди 4 години.

Освен номинацията за кмет и водач на листата на пресконференцията бяха представени и кандидатите за районни кметове и общински съветници. Сред тях са: преподавателят в Аграрния университет гл. ас. д-р  Христо Джугалов, дерматологът и бивш управител на ДКЦ VI в Източен д-р Данислав Гаров, старши треньорът на националния отбор по карате сенсей Георги Попов, адв. Станимир Илийков и Владимир Александров.

На представянето присъстваха депутатът от Воля Елена Аксиева и председателят на партията в Пловдив Сузана Николова, която също е кандидат за общински съветник.

Всички те декларираха, бе ще водят позитивна предизборна кампания с поглед  напред, вместо да дълбаят в миналото, като разчитат на пловдивчани, които милеят за своя град.

По думите на експерта по вътрешна сигурност и водач на листата общински съветници Стефан Аксиев, партия ВОЛЯ  ще се бори с раздутата администрация и ще работи за създаването на средна класа в страната с достойно заплащане на всеки за извършената от него работа.

Exit mobile version