Безпрецедентна подкрепа за Пловдив 2019 от Семейството на ЕСК

Европейските столици на културата развяха флага на ЛГБТИ до трибагреника в Ирландия

Таня Грозданова

Снимка, на която близо 50 представители на Семейството на Европейските столици на културата развяват трибагреника, националния флаг на Ирландия и знамето на ЛГБТИ – движението е публикувана на страницата на бъдещата Европейска столица на културата 2020 – Голуей. На поста е изписано послание за безпрецедентна подкрепа към екипа на  ОФ „Пловдив 2019“.

„Липсвате ни приятелите от Пловдив 2019, изпращаме ви любов и подкрепа от Вашето ЕКС семейство в Голуей“

В момента, в Голуей (Ирландия) Европейска столица на културата 2020 се провежда годишна среща на семейството на ЕСК, на която пловдивски представители не са могли да заминат поради много ангажименти около проекта в Пловдив – настоящата Европейска столица на културата, разбра репортер на Под тепето.

В знак на солидарност с Пловдив 2019 представителите на близо 40 града се снимаха със знамената на България, Ирландия и знамето дъга на ЛГБТИ.

По този начин Европа влиза в логото #Заедно/Together, за разлика от случващото се в града ни, където изкуствено създадените политически дразги ще продължат и утре. Очаква се на редовното заседание на Общински съвет – Пловдив да бъде разгледана точката за тримесечния отчет на Фондацията от началото на годината, която бе отложена от извънредната сесия в понеделник.

Exit mobile version