Щабът не може да насрочи среща със Светия синод за отворените храмове

Ген. Мутафчийски ще търси подкрепата на вицепремиера Томислав Дончев да съдейства за намиране на общ език с БПЦ

Местният оперативен щаб избирателно пропусна въпроса на Под тепето по темата в онлайн бифинга днес

Явно и Националният оперативен щаб не може да спре българската православна църква да отваря вратите на храмовете в извънредната ситуация.  За това намекна ген. Венцислав Мутафчийски на днешната пресконференция във ВМА.

„ Щабът все още не може да насрочи среща със Светия синод”, подчерта той. И допълни, че ще се обърнат до вицепремиера Томислав Дончев да съдейства в намирането на общ език с БПЦ.

Припомняме, че храмовете в цялата страна са с широко отворени врати и приемат най-вече възрастни миряни.  Масово целуване на икони в Неделя Кръстопоклонна преди Великден възмути стотици вчера. На заснето видео по време на пряко включване на БНТ вчера от софийския храм „Въздвижение на Светия кръст Господен“ се видя как множество възрастни жени целуват икони без никакви защитни средства.

Община Пловдив също упорито мълчи по казуса с отворените храмове. Заради близките отношения на Здравко Димитров с Николай Пловдивски или не, въпросът на Под тепето, зададен на днешния онлайн брифинг в кметството, някак избирателно бе пропуснат.

 

Exit mobile version