Тийнейджърът от Пловдив, който бе заснет в клип в Интернет с неадекватно поведение към учителка, ще бъде обучаван самостоятелно

Полицията издирва IP адреса, от който е разпространен клипа

Соня Попова

Момчето, което се появи в клип в социалните мрежи с неадекатно поведение към учителка в пловдивско училище, ще премине в самостоятелна форма на обучение от следващата учебна година. Такова е решението на Педагогическият съвет на СУ „Паисий Хилендарски“, става ясно от доклад до Регионалното управление по образование в Пловдив.

Учителите, в школото на тийнейджъра, предлагат ученикът да смени дневната форма на обучение и също така да бъде преместен в друго училище след проверка на случая.

Припомням, че в социалните мрежи бе разпространен клип, на който е заснет от съученици 15-годишен деветокласник от  СУ „Паисий Хилендарски“ в Пловдив. Във видеото момчето упражнява насилие над учителка по английски език, която му пише за срока слаб (2). Деветокласникът, който на кадрите буйства и недоволства, също така удря с пръчка телефона на преподавателката и я заплашва, като отмъква и дневника на класа.

Според експерти момчето е със СОП, но от училището не потвърждават тази информация, вероятно защото нямат право.

Директорът Илия Къртев е съобщил пред радио Пловдив, че ще поискат съдействие на полицията, за да уточнят от кой IP адрес е разпространен клипът, както и кой го е заснел.

Exit mobile version