Ремонтират целия булевард „Дунав”

Северен става строителна площадка догодина, със старта на Водния проект

Евлоги Георгиев

Целият булевард „Дунав” ще бъде основно ремонтиран на няколко етапа в следващите две години. Изготвен е проектът за отсечката от колелото на бившето „Весело село” до най-източния край на градската артерията в Кършияка. Той предвижда замяната на паважната настилка с асфалтова, подмяна на водопровод и канализация, ново осветление, велоалея и тротоари. Платното остава със сегашните габарити, като е предвидена нова връзка с бул. „Северен”. До края на годината строителното разрешение ще бъде факт, съобщи днес райкметът Ральо Ралев.

Западната част на булеварда също ще бъде ремонтирана с началото на дейностите по Водния проект. Неговият обхват засяга само едното платно на „Дунав”, но с полагането на новите колектори под земята с общински средства ще бъде ремонтирано и другото платно.

Имаме избран изпълнител за едната позиция по Водния проект, което означава, че ще се започне работа на пролет. За другите две позиции ще стартираме нова процедура. Финансираме допълнително с шест милиона лева Водния проект, за да може всички улици с паваж в обхвата му да станат асфалтови, допълни по темата кметът Иван Тотев.

Той не скри, че е по- добре е проектът да се изпълнява по лотове, тъй като ако стартират всички дейности едновременно, целият район Северен да бъде разкопан в един и същ момент.

Бяхме дълбоко притеснени как в трите лота, които включват над 50 улици в района, ще се работи едновременно. Нямаме избран изпълнител за първите две позиции, така че ще се работи до 2021 на етапи в различни части на квартала, разясни градоначалникът.

Exit mobile version