Проф. Петър Петров, бивш член на БСП, ще управлява затъналата общинска болница Свети Мина

Отложеното от предишната сесия предложение за избор на временно изпълняващ длъжността директор на МБАЛ „Св. Мина” мина на днешното редовно заседание на Общински къвет – Пловдив.

За поста бе избран проф. д-р Петър Петров, ръководител на клиника по Акушерство и гинекология към МБАЛ „Св. Мина” между 2014 и 2016 година, а в момента – председател на Националния съюз на акушер-гинеколозите от доболничната помощ и началник на отделение в частна болница. Той е и ръководител е на Катедра по Здравен мениджмънт към ВУАРР – Пловдив.

Предложението на зам.-кмета Илия Кирчев проф. Петър Петров да застане на кормилото на закъсалата общинска болница предизвика прения още преди предишното заседание на местния парламент, тъй като е бивш член на БСП. Тогава от Столетницата обявиха, че са го изключили още преди две години, защото се явил на кастинга за политици при Слави Трифонов.

Припомняме, че МБАЛ „Свети Мина“ е в изключително тежко финансово състояние – с над 2 милиона лева дългове, които продължават да растат. Изборът на директор за закъсалата бивша Първа градска болница, която Никой не иска да управлява, влезе в извънреден порядък на предишното заседание на О бС, след поредния провален конкурс за избор на управител, а после бе изваден от дневния ред.

В местния парламент питат: КОЙ фалира „Св. Мина”?

Exit mobile version