От Демократична България искат да се спре процедурата по програма „Наследство“ на Пловдив 2019

На първото си заседание новоучреденият местен парламент на Пловдив ще разгледа предложение на адв. Веселина Александрова – общински съветник от Демократична България и председател на „Да, България“ в Пловдив, с което се препоръчва спиране на процедурата по програма „Наследство“ на ОФ „Пловдив 2019“.

В предложението се припомня, че отворената покана по програмата е със срок за кандидатстване до 30 ноември т.г. Бюджетът по нея е 3 000 000 лева. При обявяването ѝ над 20 неправителствени организации, културни оператори и артисти отправиха писмо-протест до Управителния съвет на общинската фондация срещу условията на конкурса и начина на финансиране.

Към момента УС на Пловдив 2019 е с неясен брой членове, защото все още Общинският съвет, който е принципал, е в процес на организация, се посочва в мотивите. Дори в точка 6 от дневния ред на сесията ще се разглежда освобождаване на представител на ръководството на фондацията.

Според  адв. Александрова най-правилното решение ще е Управителният съвет на Пловдив 2019 да спре по тази покана, която цели устойчивост на проекти по Европейска столица на културата.

Exit mobile version