Отцепиха цял квартал заради съдийско тържество в центъра на Пловдив

Хората около Гроздови пазар не могат да си ползват гаражи и няма къде да спрат

Синята зона на „Виктор Юго“ не работи, но никой не е предупреден, че не може да се ползва

Десетки жители на квартала около Гроздовия пазар в центъра на Пловдив бяха неприятно изненадани тази сутрин, след като видяха, че улиците им са заградени с червено-бели ленти, а конуси пречат на спирането на автомобили.

Съоръженията са опънати над бордюрите, закрепени по дървета и електрически стълбове, така че нито пешеходци могат да ползват тротоарите, нито пък собствениците на гаражи да влязат или излязат от тях. Не може да се ползва и Синята зона по улица „Виктор Юго“, разказаха потърпевши в редакцията на Под тепето. Служители на Общинска охрана, които са отцепили зоната, заявявали на хората, че дори да извадят колите си от гаражите, не е ясно дали ще могат да ги приберат, тъй като се очакват 150 автомобила да спрат в зоната заради важно събитие.

На принцип „С питане и до Цариград се стига“, хората разбрали, че съдът празнува 140-години с тържествена церемония тази вечер в Галерия „2019“ на ул. „Гладстон“ и за това районът е отцепен.

Никой не ни предупреди за тези ограничения, недоволстват пловдивчани. Работещите и живеещите в карето са категорични, че това е „крайно неприемливо“.  Не може заради стотици празнуващи магистрати от цялата страна, ние да нямаме възможност за достъп до домовете и работните си места, категорични са те. И заявяват, че това става нерегламентирано, тъй като никой не ги е известил по официалния ред за рестрикциите.

Под тепето потърси за коментар Началник отдел  „Обществен ред и управление при кризи” към Община Пловдив Емил Вълков, който заяви, че разрешение за това събитие не е издавано. Той потвърди, че в галерията съдии от цяла България имат планирано мероприятие във връзка със 140-годишнината от основаването Окръжен съд – Пловдив и Районен съд – Пловдив.

От „Синя зона“ поясниха, че са получили инструкции да осигурят места за паркиране на гостите на събитието. Според тях от Общинска охрана и Общинска полиция е трябвало да предупредят хората.

Опитахме да се свържем и с пресцентъра на съда, но за сега – неуспешно.

Exit mobile version