Няма регистриран случай на коронавирус в Пловдив, очакват се резултатите от 2 проби

Нека не се сърдим един на друг, защото всичко това, което можем да направим, касае нашето здраве и здравето на околните, призова относно въведените рестриктивни мерки д-р Калин Калинов

Хубаво е да предприемем тези мерки и дано се окаже, че са били излишни, каза кметът Здравко Димитров

„ Все още в Пловдив няма регистриран случай на коронавирус в Пловдив, което е добрата новина. Резултатите от последните две проби ги очакваме. Това обаче не бива да ни успокоява. Колкото по-строги са мерките като превенция, толкова по-леко ще преминем през времетраенето на епидемията. Това го доказват вече страни, които са в пик и страни като Китай, които преминаха. Нека не се сърдим един на друг, защото всичко това, което можем да направим, касае нашето здраве и здравето на околните”, призова д-р Калин Калинов, шеф на дирекция „Здравеопазване” в общината.

Той съобщи, че в момента общината влиза договаря с фирми оферти и за респираторни апарати, и за лични предпазни средства.

„ Призовавам гражданите да бъдат спокойни. Няма нужда от паника, тя няма да помогне. Хубаво е да предприемем тези мерки и дано се окаже, че са били излишни. По-добре е така, отколкото да не ги приемем, а после да съжаляваме”, заяви кметът Здравко Димитров по повод обявеното извънредно положение.

Exit mobile version