Мястото на Ленън е в Музикалното училище на Пловдив

Откриха барелеф на Джон Ленън в чест на „Пловдив 2019“

Учениците превърнаха събитието в истински рок концерт (ВИДЕО)

Таня Грозданова

Най-великите хитове на „Бийтълс“ огласиха двора на Музикалното училище под тепетата днес. Възпитаниците на школото пяха и куфяха в името на изкуството, музиката, свободата, културата и всичко което символизира една от най-влиятелните известни по цял свят личности в поп културата на XX век – Джон Ленън.

Младежите сътвориха истински рок концерт под барелефа на звездата от Ливърпулската четворка, който бе открит днес на входа на училището.

Образът на Джон, под който пише единствено „Imagine“ е дарен на НУМТИ „Добрин Петков“от британската художничка Лаура Лиън, по повод домакинството на Пловдив като Европейска столица на културата през 2019-а година.

На церемонията в двора на училището присъстваха кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, заместник-кметът Стефан Стоянов, изпълнителният директор на фондация „Пловдив“ 2019 Кирил Велчев и бизнесменът Любозар Фратев.

Докато градоначалника приветстваше участниците в събитието, няколко от младите творци церемониално коленичиха и започнаха да се кланят.

Мното се радвам, че барелефът е в Пловдив, защото имахме конкуренция в лицето на София, сподели Иван Тотев.

„Не само че ознаменуване на тази година, а защото Пловдив винаги е бил място на свобдния дух. Аз не случайна казах, че изборът да се снима филма Вчера в Пловдив, не е случаен. Градът винаги е имал такъв дух, още в младите ми години помня този дух, колкото и да е било едно поколение преди мене това, но влиянието се усещаше.

Така че мястото на Ленън е в Пловдив и то не къде да е в Пловдив, а в Музиалното училище, където децата не само могат да оценят неговата творечска страна, но могат да пресъздасат и неговия дух в своето творчество,“ коментира Тотев.

Атмосферата определено бе творческа и радостна, а учениците истински развълнувани. Публиката не остави изпълнителите да напуснат сцената дълго след като предвиденото за песните на „Бийтълс“ време приключи. Учениците екзалтирано крещяха „Искаме още“, а младите рокаджии, като истинска банда, продължаваха да дават на публиката каквото иска.

Exit mobile version