Къде са другите кандидати?!

Отзвук от дебата на площада пред Община Пловдив в социалните мрежи

Според кандидата на Демократична България адв. Атанас Костов днешният дебат нарушава Изборния кодекс

Адв. Георги Колев: Никой няма да ни покани, ние сме неудобни. Аз съм страшният човек.

Къде са останалите десетима кандидати за кметски пост в Града под тепетата? Това се питат пловдивчани в социалните мрежи, след състояли се днес първи площаден телевизионен дебат на тема Местни избори 2019.

 

„От четиринадесет кандидат кмета за Пловдив да поканиш само четирима за участие в предизборно студио и то все стари муцуни. Някой много подценява интелигентността на пловдивчани. Пилците се броят наесен.“

Това написа бившият председател на адвокатската колегия в Пловдив – Стефан Левашки, който е кандидат за общински съветник от гражданската листа на обединение „Демократична България“ на личния си профил във Facebook.

По този повод в личната си страница пусна видео изявление и адвокат Георги Колев. Кандидатът за кмет от НС „Александър Стамболийски“ обяснява защо не е бил на телевизионния дебта в btv и защо няма да бъде на втория в Nova:

„Никой няма да ни покани, ние сме неудобни. Аз съм страшния човек. И най-добре е Жоро да не идва. Най-добре е Жоро да не говори. Най-добре е Жоро да не го показваме, защото Жоро е страшен, Жоро мисли. Жоро казва разни работи дето не са за казване и може би ще ни обърка сметките.

Хора, бъдете спокойни! Аз сметките ще ви ги объркам, без значение дали съм на дебата или не съм на него и изобщо не се притеснявайте за това. Притеснявайте се какво казвате на хората, какво им обещавате и какво ги лъжете. Защото всичко ще стане ясно на 27-ми октомври. Както казва един приятел – Пилците се броят наесен“.

С личен пост излезе и кандидатът на Демократична България адв. Атанас Котсов. Според него днешния дебат на площада е нарушил Изборния кодекс:

“Демократичните” български медии отразяват “топ” играчите! #Прозрачност? Манипулациите са стартирани!

Тъй като за разлика от системните играчи, ние от Демократична България познаваме закона, мога да кажа, че днешният диспут на БТВ от площад централен, #нарушва #Изборния #кодекс! Чл. 198. от него казва, че Във връзка с предизборната кампания електронните медии, с изключение на Българската национална телевизия и Българското национално радио и техните регионални центрове, може да използват платени и безплатни форми на отразяване на предизборната кампания на партиите, коалициите и инициативните комитети, регистрирали кандидати.

Днес по телевизия БТВ бе внушено, че четирима от кандидатите „са водещи“, като останалите участници не бяха поканени в диспута. Тази манипулация/политическо внушение е #забранена от Изборния кодекс и поставя в #неравнопоставено #положение останалите кандидати. Искрено се надявам ЦИК да се самосезира за нарушение на Изборния кодекс от БТВ, като отчете хипотезата на чл.199 от него. #Манипулация на изборите от електронна медия е престъпление!“

С коментар под поста на адв. Левашки се включи кандидатът за кмет на БЗНС инж. Илия Зюмбилев.

Явно другите кандидати не са интересни на олигархията в Пловдив! – написа той.

Exit mobile version