Здравко Димитров: Държавата ще довърши стадион „Ботев“, разваляме концесията

Кметът има потвърждение от премиера Бойко Борисов за довършването на стадиона

Сегашната концесия на стадион „Христо Ботев“ ще бъде прекратена, а стадионът на бул. „Източен“ ще бъде довършен с финансиране от държавата. Това е най-сигурният начин футболният клуб Ботев Пловдив да се върне в своя дом и най-добрият от всички възможни варианти, заяви кметът на Пловдив Здравко Димитров. Той потвърди новината през официалния си профил във фейсбук.

През последните седмици фенове на Ботев Пловдив организираха поредица протести, свързани със строителството на стадиона. След последните обещания и старта на строежа преди няколко месеца, работата по съоръжението прекъсна, а след това стана ясно, че собственикът на клуба няма възможност да завърши строежа в сегашната правна рамка. Поради това се обсъждаха варианти за разваляне или промяна на концесията, с която клубът в момента управлява терена.

В крайна сметка се е стигнало до решението концесията да се развали и стадионът отново да бъде под общинско управление. По думи на Бойко Борисов, вероятно той ще се ползва от Ботев Пловдив под наем. За момента никой не се ангажира със срокове.

Exit mobile version