Дани Каназирева влезе в предизборната битка с програма за управление от над 100 страници (ГАЛЕРИЯ)

Пловдив е различният град, от който може да тръгне различен модел на управление, каза на церемонията по обявяването на кандидатурата си за кмет лидерът на Съюз за Пловдив

Направи паралел между Пловдив и Истанбул, който Ердоган загуби

Иво Дернев

С програма от над 100 страници с конкретни решения за управлението на Пловдив влезе тази вечер в предизборната битка Дани Каназирева. Тя обяви кандидатурата си за кандидат за кмет на града с церемония в двора на Драматичния театър, на която присъстваха десетки членове и привърженици на партия Съюз за Пловдив. „Осъзнавам своята огромна отговорност пред всички ви. Ще се опитам да дам на града си различна и подготвена алтернатива”, обърна се към гостите на политическото събитие Каназирева.

Преди нея на импровизираната сцена излязоха част от лицата от бъдещата листа за общински съветници и от екипа й, сред които имаше и нови хора. Кандидат за член на местния парламент от листата на Съюз за Пловдив ще бъде ландшафтният архитект Станимир Шаламанов. Такъв ще е и арх. Димитър Джугаланов. Подкрепата си за Дани Каназирева засвидетелстваха още актрисата Ивана Папазова, която бе и водещ на церемонията, бившият областен координатор на ГЕРБ и екс директор на пловдивската полиция Йордан Кюмюрджиев,  директорът на Руската гимназия и настоящ общински съветник от Съюз за Пловдив Вихра Ерамян, IT предприемачът Владимир Темелков и дори учителката по български на Каназирева от Хуманитарната гимназия Николина Георгиева.

„Зелената система не е панацея да решим нашите проблеми, но е важна за качеството ни на живот. Тя се нуждае от планиране, каквото няма в момента. Пловдив е сред малкото градове, в които няма дори отдел „Зелена система”. Важно е да се даде път на експертността, а Съюз за Пловдив обръща внимание на експертите”, обясни ландшафтният архитект Станимир Шаламанов.

След него на микрофона излезе ген. Йордан Кюмюрджиев, който похвали Дани Каназирева, че е създала един изключително пловдивски политически проект. „Обществото се е договорило срещу своите инициативни и мислещи членове. То е едно акционерно дружество, което е загубило свободата си и избора си. Проблемът е, че липсва конформизъм. Трудно е да се преборим с посредствеността, но начинанието на Дани е предопределено да спечели. То не търси бързи и лесни победи, защото те осуетяват извършването на велики дела”, каза ген. Кюмюрджиев.

„Ще бъде различно и интересно. И много страшно за някои хора”, заяви бизнесменът от IT сектора Владимир Темелков. „Дани е най-подготвеният човек за този пост”, каза след него арх. Димитър Джугаланов.

„ Създадох прекрасен екип от достойни хора. Никога не наведоха глави и не отидоха да молят властта за каквато и да е. Пловдив е различният град, от който може да тръгне различен модел на управление.  Да прекъснем омагьосания кръг на икономически зависимости, в който се въртим. Сега парите не стигат до нашето ежедневие, защото това не е целта”, подчерта пред гостите си кандидатът за кмет Дани Каназирева.

Допълни, че е важно кметът да е подготвен и да работи, а не да е от управляващата партия. „ Досега имахме процъфтяващ бизнес на близките около кмета. Градът трябва да бъде на хората. Изборите в Истанбул днес са факт, тоталитарната власт загуби града. Колкото и гласове да купят, не могат да ни купят всички. Не станах част от управлението, не съм участвала в нито едно харчене на публични средства”, каза още Каназирева.

Заяви, че решенията за Пловдив трябва да се взимат само в Пловдив, а не в партийните централи в столицата. И изброи част от темелите в платформата си- управление в съгласие и прозрачност, широко публично обсъждане на всички важни проекти, диалогът да стане част от управлението.

„Искаме още от същото или е време за нова и различна енергия в управлението на Пловдив? Ще бъде различно”, каза на финал Дани Каназирева.

Exit mobile version