В „Северен“ откриха нова „Галерия на открито“ с фотографска изложба

5 метални пана ще са достъпни за излагане на творби на артисти

5 метални пана, които побират до 10 творби, се превърнаха в нова галерия на открито в район „Северен“. Фотографи и художници ще могат да се възползват от новата културна придобивка свободно, за да излагат свои творби, като преди това трябва да имат позволение от местната администрация, съобщиха официално от районното кметство. Мястото е площада пред бул. „България“ 37 в близост до кръстовището с „Васил Левски“, а всеки трябва да подготви винили с размер височина 75см. х дължина 100 см.

Вчера бе открита и първата изложба с 10 фотографии от различни места в Пловдив. Кметът на район „Северен” инж.Ральо Ралев, заместник-кметовете Лариса Кътова и Красимир Асенов, секретарят на района Десислава Йорданова, служители и множество граждани бяха сред присъстващите на откриването на новата културна придобивка.

Първата изложба е под наслов „Ние в Пловдив и Пловдив в нас” на фотографите Костадин Маринов и Татяна Валентинова от Studio562. Ето какво споделиха те:

„Щастливи сме от подкрепата на район „Северен”, относно идеята да се обособи място, на което фотографи да презентират своето творчество.

Подбрахме творби представящи Пловдив не само защото градът е Европейска столица на културата, но и с усещането за Пловдив като град събрал множество култури; като дом на поколения, които са оставили своя принос и енергия; град, в който ние растем, но и той расте и се променя заедно с нас. Всяка една снимка разказва своята история, историята на места, значими за града и за нас като хора, творящи и усещащи енергията на Пловдив.“

Studio562 е част от Carlton House – екип от творци, започнали с travel фотография и приемащи снимките като начин да бъде разказана история. Към настоящия момент екипът е насочил творчеството си към  студийната и продуктова фотография.

Инж.Ралев и екипът му разгледаха с интерес изложените фотографии и останаха впечатлени от тях.

 „Надявам се галерията на открито да провокира интерес у публиката, както и повече фотографи и художници да използват възможността и да покажат изложби на различна тематика.”  – сподели инж.Ралев.

Exit mobile version