Въжена пирамида за деца е атракцията в най-новия парк в „Централен“

Тя е първата в града, пристигна от Германия и е дарена от IT-компания

Районът на ъгъла на булевардите „Кн. Мария Луиза“ и „Източен“ е изцяло преобразен (ГАЛЕРИЯ)

Хората от квартала поискаха и площадка за домашни любимци от районния кмет Георги Стаменов

Пловдивчани, живеещи н централната градска част от днес се радват на още един прекрасен нов парк. Само за няколко месеца районната администрация на „Централен“ превърна терена от близо 5 дка, който се намира ъгъла на бул. „Кн. Мария-Луиза“ и „Източен“ в зелена площ с фонтан, детски съоръжения, паркови алеи, пейки и зеленина.

Двойна въжена пирамида за деца в най-новия парк е първата подобна атракцията в града. Въжената пирамида е висока над 4 метра и половина, а настилката под нея е ударопоглъщаща. Предназначена е за игра на по-големи деца.  В парка е оформена зона и за по-малките. Новият фонтан пък е с художествено осветление.

„Преди това тук имаше грозни павилиони, стара паянтова общинска къща и всичко друго освен зеленина. С много усилия успяхме да ги премахнем, за да може днес да открием поредния парк в район „Централен“, защото за нас децата винаги са били на първо място. С това се промени целия квартал,“ разказа райкметът Георги Стаменов, който е кандидат за втори мандат от ПП ГЕРБ.

Той благодари за подкрепата на общината, на SBTech Global Limited – дарили въжената пирамида, на Хелиос метал център – дарили дизайнерски пейки за парка, на ДЗИ – дарили дървета и Хоумгардън.

Кметът Иван Тотев поздрави Стаменов и призова на 27-ми жителите на района също да го подкрепят. Областният управител и кандидат-кмет за Пловдив също се включи в церемонията. Той акцентира, че изграденото трябва да се пази от гражданите.

„Такива неща трябва да се поощряват. Те са изградени с мисъл за децата и са хубави, но трябва и да се пазят.“

Прекрасно е  да излезеш на терасата и да видиш шадравана и зеленината. Обаче няма къде да си разхождаме кучетата, обърна се към Стаменов дама от съседния блок. Райкметът и показа отреденото в съседство място за изграждане на площадка за домашни любимци, което ще се реализира в следващия мандат.

Зам.-кметът на „Централен“ инж. Тошо Пашов поясни, че на мястото на отстранените 3 броя стари и болни дървета са засадени 15 нови. Идната година паркът ще продължи да се облагородява с цветни фигури. По протежението на един от блоковете ще бъде засадена разкошна 50-метрова алея с рози. В новата зелена зона има монтирано още осветление и напоителна система.

Exit mobile version