БСП-Пловдив с идея да разселва Столипиново по другите квартали

Столетницата предлага връщане на модела от социализма, узаконяване на ромски имоти, терени за строеж на общински жилища

Връщане на модела от социализма за настаняване на роми в кварталите – това е едно от решенията на проблемите в Столипиново, които ще залегнат във визията на БСП за Пловдив. Това стана ясно на пресконференция на местната левица, посветена на алтернативите за управлението на града.

Социалистите предлагат още узаконяване  на някои имоти там, както и осигуряване на терени за строеж на общински жилища за собствениците на незаконните къщи.
„Моделът за настаняване в различни точки, не повече от едно-две места в жилищен блок, е австрийският начин за справяне с етническите групи, но у нас е познат от близкото минало,“ каза председателят на БСП за район „Източен“ инж. Йордан Василев.

Според него този модел трябва да се върне, иначе ще продължат да се наливат големи средства  във фиктивна интеграция на ромите.Идеята на градската левица е така да се справи с концентрацията на този етнос на едно място. Другите стъпки са узаконяване на къщите, които са в строителна норма, и осигуряване от държавата и общината на терени за законно строителство.

32 незаконни обекта е имало в квартала, според отговор на общинските власти по питане на социалистите през 2015-та. Три години по-късно тези обекти вече са 3000, обявиха от БСП.

За да разпишат цялостната си стратегия за Столипиново, предстои социалистите да набавят още информация за проблема към днешна дата.
Източник: радио Пловдив
Exit mobile version