Бойко Борисов даде Пловдив като лош пример в речта си пред ГЕРБ

„Ключовата дума е „справедливост,” декларира партийният лидер

Той заяви, че структурите по места трябва да действат по сигнали, като тези в града под тепетата, а не хората да се жалват на премиера

Таня Грозданова

Датата 7 юли 2019-а година слага ново начало за управляващата партия в България, или поне такова е желанието на министър-председателя и лидер на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. Националното събрание на ГЕРБ, което се провежда днес в столицата, ще гласува промени в устава на партията и в Изпълнителната комисия. Борисов се сбогува официално с „дясната си ръка“ Цветан Цветанов. На форума в НДК присъстват 1200 делегати от цялата страна, които тръпнат за сигналите кой отива на местни избори тази есен.

„За мен е най-трудният ден, но такъв е животът!” С тези думи лидерът се прости със заместника си в партията Цветан Цветанов, като му благодари за лоялността и добави, че „кръв и сълзи днес няма да има“.

Преди всичко да сме хора, подчерта министър-председателят, който настоя пред актива, че иска обновяване на партията и радикални промени по места.

Той добави, че не трябва да се концентрира власт в един човек, затова създава Комисия по етика, която ще оглави Томислав Дончев. Всъщност, още след фиаското с Цветанов в партийните среди се заговори, че именно „Дончев ще е новият Цветанов”. Комисията ще проверява сигнали срещу гербери. За нарушителите ще има санкции, стана ясно от речта на Борисов.

Вслушахме се в хората, заяви Борисов. Ключовата дума е справедливост, подчерта Бойко Борисов.

„Не ме разбраха тези с къщите за гости, не ме разбраха и други. Няма да има милост за никого!”

Не го разбрал и кметът на Пловдив, добави Бойко. Той заяви, че структурите по места трябва да действат по сигнали като тези за кмета в града под тепетата (бел. авт.: Борисов не уточни дали визира ареста на райкмета на „Северен“ Ральо Ралев или отстраняването на зам.-кмета на Пловдив по строителство и общинска собственост Димитър Кацарски).

Хората не трябва да стигат до там да се жалват на премиера, каза той.

Борисов посъветва външния министър Екатерина Захариева да внимава с ретроградния Меркурий.

Премиерът отново се похвали с намаляващите нива на контрабанда.

Exit mobile version