“Бизнесът за Пловдив“ поиска мнението на своите служители за проблемите  на града

Над 10 000 са работещите във фирми, членове на Сдружението

Александър Стайков: С това проучване искаме бъдещата власт да не забравя, че Пловдив – това са жителите му

Сдружението с нестопанска цел „Бизнесът за Пловдив“ проучва мнението на своите служители за проблемите на града. Над 10 000 са работещите във фирми, членове на Сдружението.

Анкетирането започна в понеделник. Първи  се включат служителите в „Атаро клима“ , управлявано от Атанас Рогачев , председател на СНЦ“Бизнесът за Пловдив“. За „Атаро клима“ допитванията до  колектива, свързани с корпоративния живот не са новост.  Сега идеята се разширява и споделя и от другите членове на Сдружението.

„Допитването ни няма белезите на социологическо проучване. Това е израз на гражданска активност и интерес към общия ни живот в град, който се развива динамично и с доста нови проблеми,“ сподели Александър Стайков – изпълнителен директор на „Бизнесът за Пловдив“.

Това е израз на желанието за по-пряк контакт на гражданите и бъдещото управление на Пловдив и възможност проблемите от ежедневието да не бъдат изпускани от фокуса на тяхното внимание и ангажименти. Анкетата дава възможност всеки да сподели впечатления, недоволство, идеи по всички теми от градския бит и управленски практики.

СНЦ“Бизнесът за Пловдив“ се утвърди като коректив на властта. Обществена подкрепа получиха  публичните  позиции, свързани със съдбата на Бетонния мост, действията срещу замърсяване на въздуха, транспортната инфраструктура, както и  проекта за реконсрукция на Околовръстния път.

„С това проучване искаме бъдещата власт да не забравя, че Пловдив – това са жителите му,“ подчерта Александър Стайков.

 

Exit mobile version