Байрям Солак съди кмета на Северен Ральо Ралев

Жалбата в Административен съд е срещу мълчалив отказ за изграждане на паркинг

Протестиращите в защита на парка в Кършияка канят всички на делото с билбордове по възлови кръстовища в центъра на града

Соня Попова

Байрям Сали Солак от село Мулдава, който се води собственик на спорния зелен терен зад хотел „Санкт Петербург“ в пловдивския квартал Кършияка, съди арестувания кмет на район „Северен“ Ральо Ралев. Административен съд – Пловдив ще разгледа жалба от името на фирмата му Парадайз Гардън Резидънс срещу мълчалив отказ на райкмета за изграждане на временно съоръжение по чл. 55 от ЗУТ – паркинг с вход от улица „Полковник Дрангов“ по границата с парк-хотела.

Делото е насрочено за 6 юни, потвърдиха пред Под тепето от Административния съд.

В същото време, протестиращите в защита на парка в Кършияка канят всички пловдивчани на делото с големи билбордове, които са разположени по възлови кръстовища в центъра на града.

На тях пише:

„ДА СПАСИМ ПАРКА ЗАД ХОТЕЛ САНКТ ПЕТЕРБУРГ

06.06.2019 14:30 АДМ. СЪД ПЛОВДИВ

УЛ.ИВАН ВАЗОВ

В ПОДКРЕПА НА ДЕЛОТО СРЕЩУ ЗАСТРОЯВАНЕ

Подкрепете ни с присъствие!“

Всъщност Инициативният комитет „Да спасим парка зад хотел Санкт Петербург“ не е страна по делото, за което отпарвя покани, но самото дело е публично и всеки може да присъства.

Освен това споменатото дело на билборда не е срещу застрояване (бел. авт.: виж по-горе).

Много от минувачите, покрай въпросните билбордове, се питат от къде инициативния комитет има четирицифрена сума, за да плати рекламните площи, или пък е поддържан от агенцията, която ги стопанисва.

Exit mobile version