Подтепето

ПОД НОЖА

11 Май, 2018

Прокуратурата: През последните години не е имало контрол над аптеките в Пловдив

Служителите, които е трябвало да проверяват, са били заети да източват Здравната каса

През последните 2-3 години не е проверена нито една аптека, работеща със Здравната каса не само в Пловдив, но и в областта. Новината обяви окръжният прокурор Румен Попов по време на брифинг в четвъртък, на който бяха изнесени данни за корупционната схема за източване на РЗОК.

В Пловдивско има 237 такива регистрирани аптеки и нито една от тях не е била проконтролирана през този период, установили са разследващите. Задължението за тези проверки било на двамата висшестоящи служители на Регионалната здравноосигурителна каса под тепетата, които бяха арестувани при зрелищната акция във вторник на ул.“Ген. Данаил Николаев“- директорът на дирекция „Договаряне и контрол на изпълнението на медицинската, дентална помощ и аптеки“ в РЗОК - Пловдив Деспотов и началникът на отдел Контрол над аптечната дейност Манев. 

  • 11 Май, 2018 | realist
    V TAZI DARZHAVA NJAMA IZOBSHTO NIKAKAV KONTROL!!!!
Още от рубриката "ПОД НОЖА"

Подобни новини

10 Май, 2018

Четирима остават в ареста по схемата за източване на Здравната каса в Пловдив

Пловдивски аптечен бос бил мозъка на операцията

1 100 000 са източени чрез корупционната схема за по-малко от година

Прокуратурата изнесе подробности относно двама държавни служители, които бяха арестувани с голяма сума пари при зрелищна акция в Пловдив вчера. Става дума за корупционна схема, при която са източени 1 100 000 лева от Здравната каса за по-малко от 1 година, обяви окръжният прокурор Румен Попов.

Припомняме, че в сряда на ул. ул. "Ген. Данаил Николаев" са задържани  директорът на дирекция „Договаряне и контрол на изпълнението на медицинската, дентална помощ и аптеки“ в РЗОК - Пловдив Иван Деспотов и служителят на касата Влади Манев с 50 000 лева, намерени у тях. 

След оперативна разработка и разследване на Окръжна прокуратура – Пловдив, следствения отдел ...

» повече
09 Май, 2018

Двама държавни служители са арестувани с голяма сума пари при зрелищна акция в Пловдив

Униформени броиха предполагаем подкуп два-три часа на улица в центъра на Пловдив

Примерът с кметицата Иванчева се оказа заразен – задържаните стояха в продължение на  часове с белезници на тротоара, а полицията броеше пари

Истински екшън се разигра днес при спецоперация на звеното за борба с организираната престъпност и икономическа полиция посред бял ден и на метри от сградата на Второ районно управление в центъра на Пловдив.

Патрулни автомобили блокираха близо 5 часа края на улица „Генерал Данаил Николаев“ в посока бул.“Васил Априлов“ до отсечката с ул.“захари Стоянов“. На място бяха арестувани двама мъже на видима възраст около 40-45 години, разказват очевидци. Те са били изведени от два автомобила.

Полицаите ги закопчали с белезници, завели единия до стената на ...

» повече