Двама държавни служители са арестувани с голяма сума пари при зрелищна акция в Пловдив

Криминале

Униформени броиха предполагаем подкуп два-три часа на улица в центъра на Пловдив

Примерът с кметицата Иванчева се оказа заразен – задържаните стояха в продължение на  часове с белезници на тротоара, а полицията броеше пари

Истински екшън се разигра днес при спецоперация на звеното за борба с организираната престъпност и икономическа полиция посред бял ден и на метри от сградата на Второ районно управление в центъра на Пловдив.

Патрулни автомобили блокираха близо 5 часа края на улица „Генерал Данаил Николаев“ в посока бул.“Васил Априлов“ до отсечката с ул.“захари Стоянов“. На място бяха арестувани двама мъже на видима възраст около 40-45 години, разказват очевидци. Те са били изведени от два автомобила.

Полицаите ги закопчали с белезници, завели единия до стената на близката къща, а другия сложили седнал на тротоара. После няколко часа брояли пари, като банкнотите били едри. Акцията поразително напомная на ариста на кметицата на столичния район Средец. Примерът с  Иванчева се оказа заразен – задържаните стояха в продължение на  часове с белезници на тротоара, а полицията броеше.  

По непотвърдени данни се касае за около 50 000 лева в банкноти по 50 и 100 лева. Според едно от поемните лица присъствали на обиска и изземването, става дума за подкуп, а мъжете са били наблюдавани дълго време.

Съседи споделят, че са чули за „схема за източване на Здравната каса“. На този етап няма официална информация за акцията. Смята се, че заловените са служители на РЗОК – Пловдив, единият дори е на пост директор на дирекция.    

По време на операцията от 13 до 17 часа днес улицата беше блокирана.

Споделете ни във:

Подобни статии

3 коментара

  1. … Там работи една дама – Мария Аврамова-Влаевска, с … доста съмнителна репутация. Защо не понаблюдавате и нея известно време ? …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.