Подтепето

криминале

09 Май, 2018

Двама държавни служители са арестувани с голяма сума пари при зрелищна акция в Пловдив

Униформени броиха предполагаем подкуп два-три часа на улица в центъра на Пловдив

Примерът с кметицата Иванчева се оказа заразен – задържаните стояха в продължение на  часове с белезници на тротоара, а полицията броеше пари

Истински екшън се разигра днес при спецоперация на звеното за борба с организираната престъпност и икономическа полиция посред бял ден и на метри от сградата на Второ районно управление в центъра на Пловдив.

Патрулни автомобили блокираха близо 5 часа края на улица „Генерал Данаил Николаев“ в посока бул.“Васил Априлов“ до отсечката с ул.“захари Стоянов“. На място бяха арестувани двама мъже на видима възраст около 40-45 години, разказват очевидци. Те са били изведени от два автомобила.

Полицаите ги закопчали с белезници, завели единия до стената на близката къща, а другия сложили седнал на тротоара. После няколко часа брояли пари, като банкнотите били едри. Акцията поразително напомная на ариста на кметицата на столичния район Средец. Примерът с  Иванчева се оказа заразен – задържаните стояха в продължение на  часове с белезници на тротоара, а полицията броеше.  

По непотвърдени данни се касае за около 50 000 лева в банкноти по 50 и 100 лева. Според едно от поемните лица присъствали на обиска и изземването, става дума за подкуп, а мъжете са били наблюдавани дълго време.

Съседи споделят, че са чули за „схема за източване на Здравната каса“. На този етап няма официална информация за акцията. Смята се, че заловените са служители на РЗОК – Пловдив, единият дори е на пост директор на дирекция.    

По време на операцията от 13 до 17 часа днес улицата беше блокирана.

  • 10 Май, 2018 | А така ...
    ... Там работи една дама - Мария Аврамова-Влаевска, с ... доста съмнителна репутация. Защо не понаблюдавате и нея известно време ? ...
  • 09 Май, 2018 | Кога
    А Тотев и Стоянов КОГА?
Още от рубриката "криминале"

Подобни новини

11 Май, 2018

Прокуратурата: През последните години не е имало контрол над аптеките в Пловдив

Служителите, които е трябвало да проверяват, са били заети да източват Здравната каса

През последните 2-3 години не е проверена нито една аптека, работеща със Здравната каса не само в Пловдив, но и в областта. Новината обяви окръжният прокурор Румен Попов по време на брифинг в четвъртък, на който бяха изнесени данни за корупционната схема за източване на РЗОК.

В Пловдивско има 237 такива регистрирани аптеки и нито една от тях не е била проконтролирана през този период, установили са разследващите. Задължението за тези проверки било на двамата висшестоящи служители на Регионалната здравноосигурителна каса под тепетата, които бяха арестувани при зрелищната акция във вторник на ул.“Ген. Данаил Николаев“- директорът на дирекция „Договаряне и контрол на изпълнението на медицинската, дентална ...

» повече