Актуално

Д-р Димитров излезе от ареста (СНИМКИ)

Снимки: btv

Не съм убиец! – бяха първите му думи със сълзи на очи

„Не съм убиец,“ това бяха първите думи на д-р Иван Димитров, който бе освободен от следствения арест днес по обяд, след промяна на мярката му за неотклонение от „задържане под стража“ в „подписка“.

По думите на рентгенолога, изречени през сълзи, „трябваше или аз, или той“. Припомняме, че той бе арестуван за убийството на влязъл в имота му крадец-рецидивист. Задържането му предизвика двудневни протести в големите градове на страната.

Преди да бъде пуснат, от Прокуратурата в Пловдив обявиха, че: "Към момента на извършения опит за кражба от страна на убития в жилището на обвиняемия, намиращо се на втория етаж в град Пловдив, не се е намирала съпругата нито двете деца, а те са живеели и живеят и понастоящем в с. Крумово. Това се установява от самите показания на съпругата на обвиняемия и от неговите обяснения, дадени пред адвокат. Не е имало какъвто и да е било съучастник на крадеца.“ По думите на Окръжния прокурор Румен Попов, „Опитът за кражба в гаража в двора на кооперацията е извършен само и единствено от Жоро Плъха. Това става ясно от обясненията на самият обвиняем, от иззетите записи на видеокамери в района и показания на свидетели. Категорично е установено, че изстрелите и настъпилият сблъсък са станали в двора на кооперацията. Категорично се изключва това да е станало вътре в жилището, което беше коментирано.“ Прокурорът потвърди, че д-р Димитров има прободна рана в областта на глезена, но заяви, че ножът на крадеца е бил намерен в дрехите му и не е изваждан.    

На излизане от затвора медикът каза, че е бил наръган на две места в крака и показа  раните си. "Истината ще излезе наяве, аз не съм престъпник!", каза д-р Иван Димитров. Той допълни, че семейната му къща е била 6 пъти обект на кражби.

От прокуратурата пък заявиха по-рано, че има данни за два такива случая, като последният е бил през 2003-а година. Става дума за проникване в гаража на кооперацията, като двете дела са спрени.  Пак според данни изнесени от прокуратурата днес, обвиняемият е наблюдавал близо 20 минути опита на крадеца да проникне в имота.  

Докторът каза пред медиите още, че не пожелава на никой българин „тези изроди, които се подиграват с нас, да причини подобно нещо“ и благодари на всички, които се обявиха в негова подкрепа.

Видеозапис от пресконференцията на прокуратурата може да проследите ТУК и във фейсбук страницата на Под тепето.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. Определено има за какво Българското население да е леко конфронтирало срещу ромското. Бихте лекари! Бихте учители! Бихте деца! Работа ))) ммм ))) на ИЗКАЗВАНИЯ-32 ))) и определено най- глупавото в момента е да дадеш -32 някаква оценка !!! Аааа да не забравяме … правихте си фелацио и подобни пред паметници като Левски Ботев и тнн. Така че .. МЛЪК!!!!

  2. Не, не, убиец си. А смешниците дето протестират просто мразят цигани. Жалкари. Протестирайте срещу тия дето ви тъпчат всеки ден, протестирайте пред парламента. Ако крадецът не беше циганин един нямаше да има на площада. А тоя, че е бил за трепане така, но си убиец няма кво да си говорим.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина