ИзбориНовини

Славчо Атанасов: Децата са нашето бъдеще и в тях гори пламъка на държавността

В Парламента запечатаха Капсула на хилядолетието с послания към малчуганите от 2030 година

Председателят на народното събрание Цвета Караянчева и председателят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта Славчо Атанасов запечатаха метална Капсула на хилядолетието, в която бяха поставени послания към децата на България.  Инициативата е по повод 30-ата годишнина от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето и се осъществява от Държавната агенция за закрила на детето. В месинговата капсула беше поставен четири метров свитък с послания от народните представители, всички министерства и кметове на различни общини. Председателката на Държавната агенция за закрила на децата Елеонора Лилова постави вътре 3D принтирани мечета – играчки, а българският еврокомисар Мария Габриел играчка робот с пожеланието скоро у нас отново да се появи фигура като Джон Атанасов.

Идеята на капсулата е да покаже, че всяко дете трябва да бъде обичано и да живее в мир и добро. Посланията показват също единението на всички политици за доброто бъдеще на българските деца. Те са нашето богатство, нашето бъдеще и в тях гори пламъкът на държавността. Длъжни сме да направим най-доброто за децата на България, заяви председателят на комисията за децата, младежта и спорта Славчо Атанасов. Той припомни безсмъртната фраза на Иван Вазов: „Не се гаси туй, що не гасне“ и допълни, че всички институции трябва да работят усилено и в синхрон за по-доброто бъдеще на българските деца.

Председателят на Парламента Цвета Караянчева също заяви, че всички парламентарни групи единно казват „да“ и ще работят усилено за гарантиране на доброто развитие и спазване на правата на българските малчугани.

Децата са ангелчетата на Бог на земята и нашите ангечета и ние, възрастните, трябва да се учим от тях на доброта и любов, защото всичко на този свят става с доброта и любов, допълни още Славчо Атанасов. Капсулата на доброто ще бъде отворена през 2030 година.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

7 коментари

  1. Няма как да допуснат почтен човек пак да управлява Пловдив. Много лапане има в тоя град.Жалко за този свястен мъж. Но той в личен план ще се оправи, защото е с качества. Ние ще духаме супата.

  2. Айде сега като спахме на изборите ще гледаме здравко и здравка.краденето продължава в пълна сила. пещерска вече си имат град ,а маминия ще ни се стори истински светец

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина