НовиниСпортСпортен Пловдив

Колодрума отново приема Румънския национален шампионат по колоездене

Румънската федерация по колоездене отново избра Колодрума за домакин при провеждане на Румънския национален шампионат по колоездене през 2019 година. Той ще се проведе на 26 и 27 октомври.

Най-силните състезатели от северната ни съседка ще дадат всичко от себе си в надпреварата, за да спечелят медали и подобрят рекорди, имайки предвид изключително бързата и качествена писта в Пловдив.

Рекордът на 1000 м. писта , поставен от Мирослав Минчев от КК „ Спринт“ при откриването на зала „ Колодрума“, бе подобрен  от Норберт Забо , SC “Intersport” (1:04:13) именно по време на проведения Румънски национален шампионат по колоездене на 20-ти и 21.10.2018 г. Същевременно така бе поставен и нов национален  рекорд за Румъния в съответната дисциплина.

Единственият параолимпийски шампион на Румъния Едуард Новак, спечелил само преди по-малко от месец бронзов медал на Световното първенство по пара колоездене в Холандия, отново ще вземе участие в състезанието, доказвайки за пореден път, че неравностойното положение не е пречка за успеха.

Като Президент на Румънската Федерация по колоездене, Едуард Новак високо цени партньорството със   зала „ Колодрума“  и тя логично е негов повторен избор  за провеждане на националния  шампионат през 2019 г.

След Румънския национален шампионат през 2018 г. година в зала „Колодрума“ осезаемо се увеличи броят на  колоездачите от Румъния, които редовно идват в Пловдив, за да провеждат своите тренировки на пистата в залата за състезания от най-висок ранг на европейско и световно ниво.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина