ГрадътКултураНовини

Македонският художник Тасим Кадрия с изложба в Пловдив

Македонският живописец Тасим Кадрия ще открие изложба в денонощна галерия SPS на 11 октомври от 18ч. Импресионистичните пейзажи на художника следват годишните времена – снегът постепенно се стопява, за да отстъпи място на пролетта, после в картините му избухва с цялата си пищност лятото, след това то пък отстъпва място на не по-малко пищната откъм цветове есен и така неусетно за самите нас авторът ни потапя в кръговрата на природата. В кръговрата на живота.

Летни пейзажи, лодки, поклащащи се кротко върху морските вълни, слънчева пътека под арките от листа, кокетни мостчета, които се отразяват във водата – всичко това ще открием в колекцията в галерия SPS.

Тасим Кадрия е македонски художник, но има повече изложби тук, в България, отколкото в Република Северна Македония. Авторът има зад гърба си експозиции в София, Варна, Бургас, Смолян, Пловдив и други градове на страната.

Изложбата-живопис на Тасим Кадрия ще може да бъде разгледана до края на ноември в SPS, единствената в Пловдив 24-часова действаща галерия /във фоайето на хотел SPS, бул. „Освобождение“ 3/.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина