АктуалноКултураНовини

Знакови режисьори представят Пловдив в 7 кратки филма

Със специална първа прожекция ще бъде отбелязан финалът на снимките на седемте късометражни филма, вдъхновени от града на тепетата „7“, като част от творческата програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019. Готовият и носещ символистичното име „7“ филм съдържа седем кратки истории, случващи се в града на седемте тепета и разказани през погледа на седем режисьорски екипа – Петър Вълчанов и Кристина Грозева („Урок”, „Слава”), Николай Тодоров („Преди да заспя”), Павел Г. Веснаков („Денят на бащата“, „Дяволското гърло“), Ралица Петрова (“Безбог”), Димитър Кутманов („Ecce homo”), Любомир Младенов („Ловен парк”, „Кораб в стая”) и Христо Симеонов („Синът”). Освен тях на специалната прожекция в Пловдив, която ще се състои на 19.04 от 18:30 ч. в кино Лъки Дом на киното, ще присъства и част от актьорския състав, сред които Маргита Гошева, Йоана Буковска, Григор Антонов, Слава Дойчева, Александър Бенев, Даниел Рашев, Иван Пасков и други, операторските екипи и организаторски звена, официални гости от Община Пловдив.

Късометражните филми бяха заснети в Пловдив през 2018 година на ключови локации като ЖП гарата, Централната поща, в стара сграда в „Тютюневия град“, островът Адата, улички из стария град, паметника Альоша и др. и включваха участието на множество доброволци и спомоществуватели от града, както и представители на пловдивския културен елит, сред които художниците Вълчан Петров и Ангел Пачаманов, музикантът и ръководител на хор „Детска китка“ Яна Делирадева, Радослава Кръстева, Училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков“ и др.

Филмът, носещ характерия киностил на творците от младото българско поколение, изследва какво се случва в душите на седем персонажа в красивия и старинен град Пловдив. Сред разказите са история за порастването; за получаването на втори шанс; разкази за намирането на себе си в другия и за намирането на пътя, по който да живееш; пътешествие в спомените от детството и история за мечтата за по-добър живот.

Филмите, както и целият проект КИНОПЛОВДИВ, са част от артистичната програма на Пловдив – Европейска столица на културата 2019 и са реализирани с подкрепата на общинска фондация „Пловдив 2019“ и с любезното съдействие на различни организации и граждани от града.

За специалната прожекция на 19.04.2019 от 18:30 ч. се продават и билети на касата на киното Лъки Дом на киното.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина